В Ужгороді під «дахом» заступника прокурора діє нелегальне кафе

Після численних звернень сусідів згаданого кафе, зокрема найближчої з них Товт Віри, Ужгородська міська рада написала у міську прокуратуру листа з проханням відреагувати на це беззаконня. У листі, зокрема йшлося, що комісія, яка була створена за розпорядженням міського голови для перевірки фактів, викладених у заявах ужгородців, виявила чимало порушень функціонування цього закладу.


Так орендовані нежитлові приміщення та квартира №3 використовуються як кафе без відповідного рішення виконкому, погодженого проекту, дозволу на виконання будівельних робіт та здачі об’єкта в експлуатацію. Тут же споруджено добудову до кафе (квартира №3) теж без рішення виконкому та погодженого проекту. Крім того, на власній земельній ділянці без дозволів влаштовано криту терасу, а найголовніше — у закладу взагалі відсутній дозвіл на торгівлю. Як бачимо, роботи для прокуратури — непочатий край. А оскільки кафе, незважаючи на ці непрості суперечності продовжувало працювати, своїм листом, міська рада просила прокуратуру вжити відповідні заходи у межах прокурорських повноважень і повідомити про цю реакцію виконком.


Після місячної паузи заступник прокурора міста Ужгорода Андрій Малинич повідомив міську раду, що він же виніс постанову… всього-на-всього про адміністративне правопорушення відносно власника кафе Мілана Гартмана. А постанову цю чомусь виконав інспектор з пожежного нагляду Ужгородського МНС В. Матола у вигляді організації ще однієї постанови про «зупинення роботи приміщень кафе». В кінці ще йшлося, що зупинятимуть роботу «Азарту» шляхом відключення приміщень кафе від струму і опечатування. А де ж звернення прокуратури у податкову інспекцію чи МВС про отримання Гарманом неоподаткованих прибутків? До речі, ухилення від сплати податків, тим більше за нелегальну діяльність це — вже не адміністративний, а важкий кримінальний злочин. На який, очевидно не за просто так, закрив очі той же Андрій Малинич. Воно би й так добре було. Але ж, незважаючи на ці теоретичні постанови, кафе й далі працює. Це підтверджують ті ж сусіди-скаржники. У прокурора ж паралельно після кількох таких «калимів» може з’явитися ще одна хатинка. Не виключено, що теж нелегальна. Пан прокурор ж сам собі закон…


Сидір Немитий

clipnews