A regionális tanács egykori vezetőjét, Volodimir Csubirkót Magyarország 2,3 millió euró elsikkasztásával gyanúsítja

Sajtóértesülések szerint a Külgazdasági és Külügyminisztérium nyomozást indított 4,8 millió euró összegű, gépesített szilárdhulladék-feldolgozó létesítésére szánt janosi támogatási forrás sikkasztása és visszaélése ügyében.

A minisztérium szerint a munkavégzés tényleges állapotára lefolytatott ellenőrzés szinte minden telephelyen számos építési szabálysértést és pontatlan adatok feltüntetését jelzi a befejezett munkák aktusaiban. Valójában a munkálatok 1,5 millió euróért, három éve fejeződtek be, és 4,8 millió eurónyi támogatási forrást dokumentáltak.

A magyar fél úgy véli, hogy a 2022-2023-as időszakban a szilárd háztartási hulladék gépesített feldolgozó üzemének építése során Janoshyban az Európai Unió Területi Együttműködési Unió “Tys” ukrán oldali képviselői és a volt vezető Volodimir Chubirko, a regionális tanács képviselője, aki a projekt végrehajtásáért volt felelős, körülbelül 2,3 millió eurót lopott el.

Magyarország Külgazdasági és Külügyminisztériuma hivatalos feljegyzést készít, és felkéri a Kárpátaljai Területi Tanácsot, a Janosivkai Községi Tanácsot, a Beregszászi Kerületi Tanácsot és a Beregszászi Városi Tanácsot, hogy kapjanak dokumentumokat és beszámolókat az időszak forrásfelhasználásáról. 2022-2023.

За матеріалами угорських ЗМІ.

clipnews