Ефективне лікування дисбактеріозу

Дисбактеріозом називають патологічний стан організму, при якому порушується нормальна мікрофлора органів і систем. Мікроорганізми живуть у травному тракті, верхніх відділах дихальних шляхів, на шкірі, у сечостатевій системі та інших органах.

Зміна кількості мікроорганізмів може призвести до погіршення захисних функцій, виникнення алергій і захворювань (карієс, кандидоз тощо), порушення менструального циклу.

Лікування дисбактеріозу залежить від результатів діагностики. Виходячи із симптомів та аналізів, лікар може призначити антидіарейні препарати, кишкові чи урогенітальні пробоїтики (ReproBiotic), вітаміни, мінерали або фітокомплекси (ReproCandid).

Причини виникнення

До появи дисбактеріозу можуть призвести зовнішні та внутрішні чинники. До зовнішніх впливів відносять:

      • стрес і затяжну емоційну перенапругу;
      • тривалий або неконтрольований прийом антибактеріальних чи гормональних препаратів;
      • променеву терапію;
      • незвичні кліматичні умови;
      • різку зміну раціону.

Внутрішні причини, що провокують дисбактеріоз, — це гострі та хронічні захворювання: інфекції та запалення кишечника (дуоденіт, ентерит), цукровий діабет, ендокринні патології, хвороби жовчного міхура та печінки.

Симптоми та прояви

Прояви дисбактеріозу відрізняються залежно від локалізації. Однак існують і загальні симптоми:

      • больові відчуття;
      • локальна гіперемія;
      • печіння та свербіж.

При урогенітальному типі патології в жінок часто виникають біло-жовті вагінальні виділення, які супроводжуються неприємним запахом.

Чим лікують дисбактеріоз

Після діагностики лікування дисбактеріозу складається з трьох основних етапів. Насамперед необхідно знищити патогенну мікрофлору, а далі в організм вводять живі бактерії у складі препаратів.

Найважливіший етап — завершальний. У цей час важливо закріпити отриманий ефект. Часто фахівці призначають для цього пробіотики, пребіотики й фітотерапевтичні засоби: наприклад, фітокомплекс при кандидозі РепроКандид або пробіотик для сечостатевої системи РепроБіотик.

Фітокомплекс, виготовлений із 15 натуральних компонентів, застосовують для лікування та профілактики кандидозів у жінок і чоловіків.

Пробіотична добавка ReproBiotic сприяє відновленню мікрофлори та допомагає знизити ризик рецидивів. Офіційний дистриб’ютор Бейбістарт пропонує пробіотик для пари не лише при дисбактеріозі, а й під час підготовки до діагностичних маніпуляцій, вагітності чи пологів.

Понад 20 років офіційний дистриб’ютор Babystart надає можливість придбати справжню продукцію британського виробництва, якість якої підтверджена міжнародними сертифікатами.

partnernews