Обрараємо якісні саджанці! Основні рекомендації від Кліома Сервіс

Ви садовод-початківець? Спробуємо розповісти Вам як замовити якісні саджанці, щоб отримати великий урожай. 

Почнемо з того, що молоді плодові дерева потрібно замовляти у перевірених місцях. Покупка на стихійному ринку — далеко не найкраща ідея, тому що Ви ніколи не можете бути впевнені, що посадковий матеріал проросте та приживеться, не говорячи вже про врожай. У мережі є безліч рекомендацій стосовно вибору якісних саджанців. Про це ми поговоримо далі. 

Наші рекомендації для Вас, коротко та зрозуміло

Найкраще проростають молоді рослинки. Їм простіше пристосуватися. Важливий критерій вибору — щеплення. Воно має бути виконано за півтора року до висадки. Рослина, яка щеплена понад 4 роки тому буде рости значно повільніше та гірше розвиватися. 

Подивіться на на кореневу шийку — частина над корінням. На цій ділянці має бути невеликий вигин з ранкою, яка загоїлась або пеньок — слід від зрізаної прищепи. Якщо це місце не заростає, то найімовірніше рослина заражена трутовим грибком. 

Обираючи рослину звертайте увагу на корінці, а не на висоту посадкового матеріалу. Чим менше пошкоджень на корінчиках, тим швидше рослина приживеться та почне проростати. 
Бічні корені мають бути густими. Якщо наявний лише основний корінь, а бічних відростків дуже мало або відсутні зовсім, то висока ймовірність хвороби рослини. 

Якщо реалізатор не потурбувався про захист корінців від засихання, то краще відмовитися від замовлення. Якщо корінці сухі чи обвітрені, напевно дерево вже мертве. При цьому важливо, щоб корінчики не були приховані повністю. Ви маєте оцінити їх стан. 

Рослинки віком понад 4 роки мають бути із грудкою ґрунту на корінцях. Проте вона має бути не надто великою, щоб із просто переглянути стан кореневої системи. 

Плодове дерево продається із закритою кореневою системою із легким ґрунтом. Рослини такого виду ціняться дорожче, тому варто розуміти чи вас не надурюють. Спробуйте злегка припідняти рослину за стовбур, можливо виймається дуже просто, то вам намагаються продати простий саджанець. А якщо воно сидить міцно, або коріння проросло через горщик, то це якісний саджанець. 

Зверніть увагу на стовбур, він повинен бути рівним та без пошкоджень. Бажано, щоб гілки нахиляються до стовбура від 45 до 90 градусів. 

Обирайте сорти, що будуть рости у вашому районі. Проте при покупці з рук назавжди є гарантія, що Ви купили те, що бажали. Найкращим варіантом замовляти саджанці в перевірених інтернет-магазинах, наприклад, в розсадник ягідних рослин Кліома Сервіс

На сторінках даного ресурсу якісно описані сорти рослин, ризики придбати посадковий матеріал, який не буде розвиватись в ваших кліматичних умовах мінімальний. Також Ви маєте гарантію в якості, адже відгуки покупців говорять всю правду. 

Чому потрібно замовити саджанці рослин онлайн

Говорячи про даний онлайн магазин, то варто згадати, що всі рослини надсилаються із особистого розсадника. Перед відправкою кожна рослина проходить огляд. Спеціалісти звертають увагу на корінчики, яке повинно бути цілим та достатньо зволоженим, щоб просто перенести транспортування.

Покупці зазвичай отримують саджанці з двома-трьома пагонами. Інтернет-магазин реалізує рослинки, що чудово приживаються та швидко зростають. Персики, вишні, яблуні чи ще більш екзотичні варіанти, наприклад, фундук, айва, диплоїдні сливи — і це не все, що можна придбати онлайн.

partnernews