Оприлюднено ім’я можливого голови Закарпатської облради та конфігурації майбутньої коаліції

На фейсбук-сторінці Закарпатське телебачення, яка раніше називалася Ужcity і яку пов’язують з кандидатом на посаду Ужгородського міського голови від партії “Слуга народу” Віктором Щадеєм оприлюднено ім’я майбутнього голови Закарпатської обласної ради, ним за версією “Слуг” має стати Олексій Іванчо, засновник курорту «Термальні води Косино». Також описано майбутню більшість у Закарпатській обласні раді у складі «Слуга народу» (11 депутатів), «Рідне Закарпаття»(12 депутатів), «КМКС»(8 депутатів), «За майбутнє»(6 депутатів), «Батьківщина»(8 депутатів)
Цитуємо дослівно текст повідомлення:
“Новим головою обласної ради стане засновник курорту «Косино» Олексій Іванчо – в раді сформували нову коаліцію.
В більшість ввійшли фракції «Слуга народу» (11 депутатів), «Рідне Закарпаття»(12 депутатів), «КМКС»(8 депутатів), «За майбутнє»(6 депутатів), «Батьківщина»(8 депутатів).
На протилежному боці залишаються ОПЗЖ (6 депутатів), «Європейська солідарність»(6 депутатів) та «Команда Андрія Балоги» (7 депутатів).
Головою бюджетного комітету замість представника ОПЗЖ Івана Чубірко стане Роман Сарай від «Слуги народу». Заступником голови облради залишається Василь Іванчо («За майбутнє»), посада першого заступника резервується для Василя Брензовича («КМКС»), який перебуває в Будапешті з огляду на кримінальні справи, порушені СБУ.
«Батьківщина» отримає назад посаду керівника апарату ради, яку знову займе Мирослава Ливч.
Як і прогнозувала редакція zakarpatske.tv, депутати не захотіли сваритися з центральною владою і погодились з позицією Офісу президента, що головою облради має стати представник «Слуги народу».
clipnews