Куратор Закарпаття від Слуг Народу Тищенко помічений з відомим браконьєром Закарпаття

Народного депутата України і куратора Закарпатської області Миколу Тищенка і скандально відомого екс-депутата Рахівської міськради від Радикальної партії і браконьєра Михайла Кабаля помітили в день, коли була закладена капсула на початок будівництва дороги від урочища Свидовець до гірськолижного курорту Драгобрат.

Примітно, що браконьєр, який ще кілька років тому разом зі своїм батьком, екс-лісничим Устерицького лісництва ДП «Рахівське лісове господарство» Володимиром Кабалем, хвалився з трупом червонокнижних рисі і тетерева, сьогодні нібито забув про свою репутацію та “кривавий слід на снігу” і спокійно з’являється на публічних заходах в колі народного обранця Тищенка.

При цьому, Михайло Кабаль не думає що тим самим він підставляє народного депутата і всю політсилу «Слуга Народу». Між іншим, будівництво самої дороги на «Драгобрат» здійснюється в рамках програми Володимира Зеленського «Велике будівництво».

Нагадаємо, епізод, з вбивством червонокнижних рисі і тетерева трапився в 2017 році. Три роки тому ця історія отримала значний розголос і розлетілася по всіх ЗМІ. Але вже четвертий рік правоохоронці також не можуть довести до вироку справу про вбивство рідкісної рисі на Закарпатті. Кримінальне провадження за незаконне полювання відкрили за частиною 1 статті 248 ККУ – незаконне полювання, проте до цих пір досудове розслідування проводить територіальне управління Державного бюро розслідувань, яке розташоване у Львові.


Щорічно в Карпатах вбивають 40-50 ведмедів, за оцінкою вчених World Wildlife Fund України. Тварини занесені до Червоної книги України ще в 2003 році, проте з тих пір їх популяція істотно не збільшується. Основна причина – браконьєрство. За незаконне полювання браконьєр може отримати до п’яти років позбавлення волі. Однак наша редакція не знайшла жодного такого вироку в Чернівецькій, Закарпатській та Львівській областях протягом 2017-2021 років в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

А зважаючи на відкрите кримінальне провадження, Володимир Кабаль спокійно працює і з’являється на публічних заходах з представниками пропрезидентської політсили.

http://prozak.info/Politika/Region/Kurator-Zakarpattya-vid-Slug-Narodu-Tischenko-pomichenij-z-vidomim-brakon-erom-Zakarpattya

clipnews