Купив землі та майна на мільйони: у Сваляві депутат-нотаріус свідомо порушив закон

Депутат Свалявської міської ради, голова фракції від партії «Слуга народу» та колишній член виконкому Андрій Гуледза проігнорував конфлікт інтересів та, користуючись своїм становищем, придбав у міста землі та майна на мільйони гривень. Офіційно він оформив майно на дружину, яка заплатила громаді лише в межах 200 тисяч гривень за об’єкт.

У мережі активного розголосу набули документи та офіційні витяги, в яких вказано, що цивільна дружина Гуледзи – Наталія Лізанець є власнице кількох компаній. Приміром, за три мільйони вона заснувала ТОВ «Солар Свалява» (Компанія займається виробництвом електроенергії, а керує нею Дмитро Розвєзєв). Аналогічну схему «власник-керівник» пані Наталія розіграла з ТОВ «Вича» – компанією, що займалась будівництвом приміщень і вже припинила свою діяльність.

Крім того, Наталія Лізанець – офіційно зазначена власницею ПП «ГАЛС-М» – нею керує той же Дмитро Розвєзєв, але чимало мешканців Сваляви точно знають, що пряме відношення до неї має й депутат Андрій Гуледза. Цей бізнес успішно працює з 2006 року на базі санаторію “КРИШТАЛЕВЕ ДЖЕРЕЛО”, а ще одним його співвласником є депутат обласної ради, член партії «Слуга народу» Володимир Суботовський. До речі, у деклараціях обох депутатів про цей бізнес нічого не відомо. Готову мінеральну воду та інші напої збуває компанія ТОВ “КАРПАТСЬКІ ЗОРІ” – власницею якої теж є Наталія Лізанець.

Наші журналісти отримали пакет документів, у якому вказано, що землю у центрі Сваляви на вулиці Духновича 2/2 площею 0,1 гектара у 2016 році приватний нотаріус Андрій Гуледза оформив теж на Наталію Лізнаець. А вона – купила її у громади Сваляви. Разом з землею Наталія Іванівна стала власницею гаражів за цією ж адресою, площею 106,9 м2.

За землю та гаражі, за офіційними документами, було сплачено 218 080 та 245 747 тисяч гривень відповідно. Але вже тоді ринкова вартість такого шматка землі складала – 3 МІЛЬЙОНИ ГРИВЕНЬ. А у 2021 році – зросла до 5 мільйонів.

Вартість земельної ділянки за адресою Духновича 2/2

Вартість гаражів за цією ж адресою

Зауважимо що й ці договори були заключені з грубими порушеннями, адже, приміром, згідно з статтею 22 ЗУ «Про оцінку земель» (в редакції 2015-го) передбачено рецензування звіту про покупку, а його – просто немає. За такою ж схемою Андрій Гуледза придбав у Сваляві ще один об’єкт нерухомості – частину приміщення Ощадбанку.

Скільки грошей втратила громада та заробили чиновники – з’ясовуватимуть правоохоронні органи.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=557689852006553&id=100032966298844

clipnews