Огляд електростанцій і генераторів для дачі

Застосування пристроїв досить широке: вони використовуються не тільки в сільському господарстві, будівництві, промисловості і при аварійному відключенні, а й на дачних ділянках для виробництва електроенергії. Генератори забезпечують безперебійну роботу багатьох установок на дачі, включаючи системи сигналізації та обігріву. Широкий асортимент представлений на сторінці vinur.com.ua/ua/products/elektrostancii-i-generatory. Вибір моделі залежить від технічних характеристик, цілей і потреб власника.

Види генераторів

Доступні такі типи:

  1. Дизельні. Підходять для цілодобового електропостачання. Машини переважні на ринку завдяки безлічі переваг: висока потужність, довговічність, простота використання, ефективність.

  2. Бензинові. Дуже часто використовуються. Є практичним і зручним рішенням, якщо потрібно виробництво електрики на короткий період. Генератори легкі, зручні, надійні.

  3. Інверторні. Є бюджетним рішенням. Вироби компактні, економічні, зручні в транспортуванні, забезпечують низький рівень шуму (на відміну від інших типів генераторів). Можуть використовуватися для електропостачання медичного обладнання, деяких будівельних інструментів, телефонів, ноутбуків, комп’ютерів та іншої побутової техніки.

Для споживачів пропонуються наступні типи генераторів:

  1. Однофазні. Підходять для електропостачання малопотужних пристроїв. Наприклад, легкої будівельної техніки, а також деяких побутових приладів (кондиціонерів, холодильників, плит, комп’ютерів, опалювальних електричних систем, аудіо- та відео пристроїв). Для дачі є кращим вибором.

  2. Трифазні. Вони більш потужні, підходять для електроживлення будівельної техніки, а також великих об’єктів, де не має доступу до мережі. Трифазні Генератори в основному вибирають для ферм, комерційних будівель, автомайстерень і магазинів.

Плюси і мінуси для дачі

Найбільшим попитом користуються агрегати на бензинової або дизельному паливі. Перші підходять для тимчасового електропостачання. Генератори приваблюють своєю ціною, малою вагою, легкістю транспортування і габаритні. Рівень шуму, що виникає при роботі генератора, становить близько 50 дБ, в той час як дизельні генератори виробляють 80-100 дБ.

Дизельні установки забезпечують більшу потужність і тривалий час роботи. Недоліком є ​​висока ціна, а також складність запуску при мінусових температурах (бензиновий генератор без збою може працювати навіть при -20°C).

Висновок

Генератор – вигідне рішення для дач і інших об’єктів, де потрібно електропостачання. При виборі моделі враховують багато чинників: потужність, тип палива, спосіб роботи, наявність додаткових функцій та інше.

partnernews