Приготування піци на вогні для Травневих свят

Травневі свята – відмінний спосіб відпочити від повсякденних турбот в приємній компанії. Ніщо не може зрівнятися з розслабляючою дією свіжого повітря, співу птахів, затишного потріскування багаття та п’янкого запаху приготовленої на ньому їжі. Або ж, якщо вам не хочеться самостійно займатися приготуванням, то допомогти може найкраща доставка піци. Якщо всілякими рецептами шашликів, риби або курки, запеченої на відкритому вогні, нікого не здивуєш, то оригінальна ідея спекти піцу на природі стане справжнім відкриттям для ваших друзів і близьких.

Що варто врахувати?

Готування італійської закуски на пікніку – справа кількох хвилин. Основна складність полягає в правильному приготуванні тіста. Якщо все зробити правильно, то основа пирога обзаведеться хрусткою скоринкою, залишившись м’якою і пишною всередині.

Щоб зекономити час і поласувати улюбленою стравою на природі, можна замовити піцу. Основна ідея їжі для пікніка – максимум смаку при мінімумі посуду і витрачених зусиль. Це стосується всього, включаючи піцу, тому замовивши страву ви отримаєте безліч переваг.

Якщо ж ви все ж вирішите самостійно займатися приготуванням, то мусите знати, що в основу пирога лягає пишне дріжджове тісто, яке треба готувати безпосередньо на місці відпочинку. Справа в тому, що заздалегідь приготовлений напівфабрикат ризикує перебродити під дією тепла. В результаті, ви отримаєте тісто з неприємним запахом і стійким пивним присмаком.

Рецептів дріжджового тіста досить багато. Скористатися краще найпростішим: залити дріжджовий порошок підігрітою водою, додати борошно і дрібку солі, замісити 1-2 хвилини до отримання однорідності і залишити підходити на сонечку протягом півгодини. Щоб заготовка не обвітрилася, її треба накрити харчовою плівкою або змоченою чистою серветкою.

Поки тісто піднімається, у вас з’явиться час на підготовку начинки. Більшість інгредієнтів можна змішати або нарізати ще вдома. Підготувати на місці доведеться тільки овочі, які швидко пускають сік. За цей же час можна приготувати шашлик, кебаб, овочі гриль, так як вугілля повинно бути обов’язково прогорілим. Живий вогонь або занадто сильний жар миттєво спалять вашу заготовку.

Розтягувати корж краще просто руками. По-перше, скалка займе зайве місце, по-друге, на природі важко знайти зручну поверхню для розкачування, а по-третє, кострубата основа на травневих святах виглядає органічніше. Щоб приготувати піцу на свіжому повітрі, вам знадобитися змішати:

  • 2,5 ч.л. сухих дріжджів;

  • 1,5 склянки теплої води;

  • 4,5 склянки борошна;

  • щіпку солі.

Можна використовувати рецепт стандартної часниково-помідорової заправки або інші варіанти. Викладіть соус і начинку на сиру сторону коржа, накривши зверху фольгою або листом для швидкого розплавлення сиру. В якості начинки можна використовувати будь-які улюблені інгредієнти: шинку-прошутто, моцарелу, пепероні, помідори, солодкий перець, курку або інші. Якщо ж ви хочете швидко отримати улюблену страву, скористайтесь послугами https://lapiec-pizza.if.ua/. Це усуне потребу самостійного приготування, дозволить зекономити час і сили.

partnernews