Торт на весілля: що потрібно врахувати при виборі?

У багатьох культурах розрізання торту молодятами вважається кульмінацією всього свята. Саме тому підвищена увага приділяється вибору цього смаколика. Якщо ви вирішили замовити торт Львів здивує розмаїттям цікавих пропозицій. Вишуканість фантазії та висота майстерності тут не менша, ніж в каталогах весільних суконь. Для того, щоб вибрати найкращий варіант, потрібно завчасно визначитися з основними пріоритетами та враховувати всі важливі нюанси:

  • Вага тортів. Всім бажаючим купити торт Львів пропонує широкий асортимент кондитерських виробів з різними характеристиками – вагою, формою, смаком. Розрахувати орієнтовну вагу можна виходячи з кількості гостей, де на кожного з них приходиться 150-200 г смаколику. Крім цього зазвичай для компанії з 20-30 чоловік додатковий «стратегічний запас» складає 1-1,5 кг. Для тортику з двох ярусів мінімальна вага буде не менше 3,5 кг. Для трьохярусної конструкції даний показник становить 6 кг. Якщо ви плануєте замовити торт меншої ваги, краще зупинитися на одноярусному. Адже багатоярусна конструкція буде виглядати непропорційно мініатюрною.

  • Варіації форми. На українських (та й взагалі європейських весіллях) найбільш традиційними є круглі торти: https://tortytut.com/lviv/cakes . Але якщо молодята прагнуть до незвичного антуражу, можна виготовити коржі будь-якої форми – від квадратних та прямокутних до серцеподібних і трикутних. Стилісти радять зупинити вибір на торті, форма якого гармонійно поєднується з загальною стилістикою (флораріумами, світильниками, декоративними конструкціями). По розташуванню ярусів найбільш затребуваними є: класичні торти (яруси мають однакову форму, а діаметр коржів поступово збільшується зверху до внизу). Користуються попитом конструкції з коржами однакової форми, яруси яких зміщуються відносно центральної осі. Ефектно виглядають вироби з кількома коржами різної форми.

  • Види начинки. Обираючи тип начинки, враховують вид основи – коржа. Наприклад, бісквітна основа вдало гармонує з шоколадними, фруктовими, горіховими начинками. Для багатоярусної конструкції можна замовити декілька різних начинок – по одній на кожний ярус. Для весільного торту також є важливим красивий вигляд шматочку в розрізі. Один з актуальних трендів – викладання різноколірних коржів у шаховому порядку або виготовлення торту такого ж кольору, як сукні у дружок нареченої.

Що ж стосується верхнього покриття, всенародно улюблені варіанти з мастикою залишаються затребуваними. Але все більше українців стали замовляти і виготовлення крем-чізу, велюру, шоколадного ганашу. Ознакою високого смаку вважається «голий торт», у якого всі коржі відкриті. Невимовно романтично виглядають кондитерські вироби з імітацією мережива, квіткових пелюсток, золотих блискіток.

Виробники пропонують багатий асортимент весільних тортів, серед яких для всіх молодят знайдеться їх ідеальний «король святкового столу».

partnernews