Розпочинається фінансування проєктів за рахунок Державного фонду регіонального розвитку в 2021 році

Уряд оперативно затвердив перелік програм і проєктів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку у 2021 році.

«Сьогоднішнє рішення Уряду вкрай важливе для розвитку регіонів, адже воно дає старт реалізації сотень проєктів, що мають на меті створення соціальної інфраструктури та проєктів економічного розвитку. Мінрегіон докладає максимум зусиль, щоб ефективно профінансувати та реалізувати усі проєкти цього року», – наголошує Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов.

До переліку включено 294 проєкти, в тому числі близько 200 проєктів, які фінансуватимуться в рамках програми Президента «Велике будівництво». Проєкти було схвалено міжвідомчою комісією 18 лютого та 4 березня 2021 року.

За пропозиціями обласних та Київської міської держадміністрацій за проєктами розподіляється 4,34 млрд гривень ДФРР із 4,5 млрд гривень, передбачених у 2021 році.

Фінансування проєктів ДФРР розпочинається оперативно завдяки злагодженій роботі команди Мінрегіону, місцевої влади, інших міністерств та СКМУ.

clipnews