Ухвалено вирок відносно водія, зниклого з місця ДТП, внаслідок якого загинув чоловік

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області у відкритому судовому засіданні розглянув обвинувальний акт стосовно чоловіка 1977  року народження, якого визнано винним у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 286 та ч. 3 ст. 135 КК України, а саме у порушенні правил безпеки дорожнього руху та залишення в небезпеці потерпілого, що призвело до його смерті.

Як встановив суд, ввечері 05 грудня 2017 року обвинувачуваний, керуючи автомобілем “Skoda Octavia”, допустив наїзд на 59-річного пішохода. Винуватець аварії відразу після вчиненого злочину залишив потерпілого без допомоги, що в подальшому спричинило смерть останнього.

У судовому засіданні чоловік свою вину не визнав.

За результатами повного та всебічного судового розгляду, суд ухвалив визнати обвинуваченого винним та призначити йому покарання у вигляді позбавлення волі строком на 6 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк 3 роки. Крім того, судом задоволено цивільний позов потерпілої, та стягнуто з обвинуваченого на її користь 200 тис. грн. моральної шкоди.

Також, судом ухвалено обрати відносно обвинуваченого запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до набрання вироком законної сили, взявши останнього під варту негайно у залі суду.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги у випадку її відсутності.

 

Джерело: Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

 

 

clipnews