Як вибрати комфортний безпружинний матрац для сну?

Безпружинні матраци чудово підходять для невисоких ліжок і диванів, вони рекомендовані дітям і літнім людям. Їх набагато простіше зберігати і перевозити, чим великогабаритні моделі з пружинами.

На сьогодні існує величезне різноманіття безпружинних матраців : з натуральними і штучними наповнювачами, тонкі і товсті, від 2 до 20 сантиметрів, з двома-трьома шарами матеріалу або з шістьма, схожі на листкові піроги.

Як вибрати безпружинний матрац з каталогу https://magdek.com.ua/ua/matrasi/bespruzhinnie-matrasi/ на довгі роки, щоб не пошкодувати про витрачені гроші і отримати дійсно якісну, відповідну саме вам річ?

1. Визначтеся, для якої мети вам потрібний матрац:

      • В якості запасного спального місця;
      • Для основного ліжка і здорового сну;
      • Замість ліжка на підлогу;
      • Для дивана.

безпружинний матрац

Для запасного спального місця. Одно справа, якщо вам просто треба запасне спальне місце. Наприклад, для дачі або для гостей. Тоді можна обмежитися скромною і нехитрою моделлю вартістю від 2000 до 5000 гривен. Бажано, щоб її можна було згортати в рулон.

Ортопедичний матрац для основного ліжка. Зовсім інша справа, якщо ви вибираєте матрац для себе, для свого основного ліжка. Якщо хочете зробити сон максимально здоровим і продуктивним, потурбуватися про правильну осанку, уникнути проблем з хребтом, тоді краще виділити гроші на дорожчі моделі з ортопедичним ефектом.

Щоб покласти на підлогу замість ліжка. Якщо у вас немає ліжка, і ви хочете зробити матрац самодостатнім спальним місцем, зверніть увагу на високі моделі завтовшки 15-25 сантиметрів. Їх можна покласти прямо на підлогу, ліжко вийде цілком зручним. До того ж, як правило, чим більше шарів наповнювача – тим вище корисні властивості матраца.

Для дивана. А якщо, наприклад, вам потрібний матрац на диван, вибирайте серед тонких моделей заввишки від 3 до 9 сантиметрів. Головне, щоб розмір точно підходив, тоді матрац буде легко розмістити на дивані і закріпити спеціальними еластичними стрічками, щоб не сповзав.

2. Вирішіть, який матрац хочете, жорсткий або м’який

Як вибрати безпружинний матрац? По його жорсткості, яка залежить від матеріалів, використаних в якості наповнювача. Це може бути один або два матеріали, а може – ціла комбінація з п’яти-шести шарів.

Жорсткі матраци. Якщо ви вважаєте за краще спати на жорсткому, кращий варіант – це матраци з наповнювачем з кокоса. Натуральне кокосове волокно – дар самої природи, який допоможе створити у вашій спальні здоровий мікроклімат. Крім того, цей твердий і пружний матеріал посилює ортопедичні властивості матраца. Він дуже міцний і довговічний, прослужить вам десятки років і збереже ідеально рівну поверхню, корисну для спини.

Матраци з середньою жорсткістю. Універсальна жорсткість підходить 90юдям. Якщо ви точно не знаєте, який матрац вам підійде, вибирайте класику – поєднання кокоса і натурального латексу. Кокос тримає форму, латекс додає м’якості і комфорту. Обидва ці матеріали екологічно чисті, прекрасно вентилюються, не вбирають вологу і запахи, завжди залишаються свіжими і сухими.

М’які матраци. Любителям поніжитися в ліжку краще віддати перевагу матрацам з натурального латексу або матеріалу з ефектом пам’яті – меморикс. Це еластичні і приємні на дотик наповнювачі, які, не дивлячись на свою м’якість, легко витримують велику вагу і не проминаются. Ваше ліжко немов підлаштовується під вас: повторює анатомічні вигини тіла, набуває форми вашої фігури, створює відчуття невагомості.

3. Порівняйте моделі матраців за ціною

Тепер, коли ви визначилися з типом і жорсткістю, питання, як вибрати безпружинний матрац, майже вирішене. Залишилося тільки порахувати, скільки грошей ви готові витратити на нову купівлю. Якщо є можливість, вибирайте дорожчі і якісніші натуральні матеріали.

Якщо хочете заощадити, розглянете їх аналоги, наприклад, матраци з штучним латексом, кокосом або пенополиуретаном.

Вдалої вам покупки, а також здорового і комфортного сну!

partnernews