Нерухомість: тонкощі проведення оцінки майна

За національним стандартом №1 перед основним процесом оцінки нерухомого майна необхідно провести підготовчі процедури. На цьому етапі оцінювач знайомиться з об’єктом, візуально його оглядає, встановлює мету своєї роботи, визначає базу і пропонує оптимальні умови. Якщо обидві сторони згодні з висунутою пропозицією експерта, укладається договір. Таким чином, на спеціалізованому сайті: https://оцінка.укр є можливість замовити послуги по проведенню кваліфікованої оцінки майна. Замовити послуги можливо по дуже гарній і лояльній ціні, яка, в принципі доступна кожному громадянину.

Етапи проведення оцінки квартири: на що потрібно звернути увагу в першу чергу?

Процедура оцінки нерухомого майна проводиться у 5 етапів і це:

  1. Ознайомлення із об’єктом нерухомості, збір та аналіз отриманої інформації;
  2. Ідентифікація квартири.
  3. Підбір оцінюючих методів та процедур.
  4. Узгодження отриманих даних із клієнтом.
  5. Написання звіту, висновків із кінцевою оцінкою.

Наприкінці своєї роботи оцінювач повинен здати до рук клієнта документ, у якому будуть вказані висновки стосовно вартості майна.

Нюанси, про які необхідно дізнатися завчасно

Проводити експертизу по оцінюванню нерухомого майна може тільки уповноважений спеціаліст. Тільки експерт спеціалізованої компанії по оцінюванню нерухомості має право встановлювати вартість житла. Якщо об’єкт, що оподатковується за нульовою ставкою, дарується, немає необхідності проводити експертну оцінку з метою оподаткування. 

І так, спеціаліст виїжджає на об’єкт нерухомості. Він має при собі всі важливі і необхідні документи. При цьому, він ураховую кожну дрібницю, щоб оцінити об’єкт достатньо на високому рівні. Крім цього, спеціаліст абсолютно все задокументує в належному порядку. Фахівець точно володіє всіма знаннями та вміннями, тому власнику об’єкта не потрібно переживати за якісь дрібниці. Крім цього, послуги будуть надані на достойному рівні, а також завчасно – в договорений час та дату. Це дуже практично для кожного клієнта. Щоб не переживати, завжди можливо запитати додаткові запитання у спеціаліста, який на них відповість на всі 100 відсотків.

partnernews