За нерухомість в Закарпатті власники сплатили понад 29 млн гривень

Впродовж І півріччя 2020 року до місцевих бюджетів Закарпатської області надійшло 29,2 млн грн податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. За статистикою фахівців ГУ ДПС Закарпаття, зазначена сума проти надходжень аналогічного періоду минулого року зросла більш ніж на 2 млн грн.

Більшу частину із загальних надходжень податку на нерухомість, а це 22,8 млн грн сплатили юридичні особи. Решта – це внесок від громадян.

Податківці наголошують, що наразі повідомлення – рішення про суму нарахованого податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, надіслані усім власникам «понаднормових» квадратних метрів житлової площі. Упродовж 60 календарних днів, з дня отримання таких повідомлень, ці платники зобов’язані перерахувати суму податку на зазначені у повідомленні реквізити. Юридичні особи, самостійно обчислюють суму податку, станом на 1 січня звітного року і до 20 лютого цього ж року подають до податкових органів області за місцезнаходженням об’єкта/об’єктів оподаткування декларацію з розбивкою річної суми рівними частками поквартально.

Якщо ж повідомлення – рішення з якихось причин не надійшло, радимо звертатися до Центрів обслуговування платників за місцем податкової адреси.

Варто зазначити, що податок нараховується на загальну площу об’єкта житлової та нежитлової нерухомості, в тому числі їх часток. Ставки податку встановлювалися рішеннями місцевих рад.

 

Відділ комунікацій

ГУ ДПС у Закарпатській області

clipnews