Михайло Лаба: Сильні, незламні Слуги Народу рухаються вперед

Голова Закарпатського обласного штабу партії «Слуга Народу» Михайло Лаба розповів про однодумців, кого бачать у команді та чому монобільшість провладної фракції «Слуги Народу» в обласній і місцевих радах є хорошим продовженням виборчої історії і основою для розвитку краю.

 

Незабаром місцеві вибори. Яка їх особливість?

Адміністративно-територіальна реформа вже на завершальній стадії. 1460 ОТГ пройдуть процес становлення. Ця компанія для нових, вже бувалих і досвідчених, буде тим ще екзаменом на міцність нервів, креативність, готовність брати відповідальність.

Для команди – це ще і навчання у застосуванні норм закону, процесу виборчої компанії, врешті-решт здатності донести до свого електорату інформацію про нову структуру бюлетеню.

Важливо зрозуміти, що кандидати «Слуги Народу», у першу чергу вже “завтра” повинні формувати політичний порядок денний життя своїх громад на місцях, синхронізуючи потенціал на інших рівнях політичної влади в державі.

У нових ОТГ змінюються формати роботи: з’явиться більше  владних повноважень, перейнятих від районів і їх структур. Це унікальні інструменти й ресурси, метою яких є оптимізація способу досягнення результатів для успішної життєздатності мешканців своїх територій.

Геть клановість, феодалізм на місцевому рівні, ми пропонуємо більш сучасний підхід – професійні кадри, фаховість, активність, стійкість у робочих процесах. Все це ляже в основу стратегії розвитку, як план роботи кожної окремої об’єднаної громади, а також залучення громадянського суспільства у ці процеси успішних та конструктивних перетворень.

Наш аргумент – це цільність влади. Відбуваються корисні зміни, корисні впорядкування, де в основі повноважень така сама й відповідальність за всі процеси у розвитку громад.

Зрозуміло, що багато медійного та іншого ресурсу належить ОМС на місцях. Тому ми повинні потужно і широкомасштабно ретранслювати наші основні меседжі в цій компанії. Працювати прийдеться не в дуже комфортних медіа-середовищах, розвінчувати «міфи» і «страшилки» від наших опонентів. Ми це зробимо гідно.

Зараз ми правляча партія. Всі ми повинні відчути себе великою суттю команди – це відповідальність, яку потрібно пропустити крізь себе. В цьому є особливий зміст: за всі часи нашої молодої Держави таких шансів практично не було. Це шанс згуртувати все суспільство, в економіці – встати з колін. Або всі в одній упряжці працюємо на результат всіх задекларованих перетворень, або “не виходити з дому”.

Ми браття козацького роду, у нас все вийде – я вірю!

 

Що дає монобільшість?

У першу чергу персональну відповідальність. Можливість продовження якісних змін направлених на економічний сектор держави. Це прозоре ведення власної справи, захист існуючого бізнесу і залученння нових інвесторів для створення робочих місць, професійні установи підготовки якісних кадрів, паритетність відносин влади і бізнесу, фіскальних органів, через зміну механізмів цих перетворень, шляхом демонтажу старих підходів, старих систем.

Наше електоральне поле не безмежне і ми це розуміємо. Але не буде проблемою, якщо ми зможемо втретє, фундаментально зробити ці зміни, адже Президента ми обрали, Парламент теж, отже черга за місцевим самоврядуванням.

Після обрання до Верховної Ради фракція «Слуги Народу» почала виконувати передвиборчу програму від найпершого дня у парламенті, вирішувати питання, яких вимагали виборці від президентів та парламентів багато років. Депутатську недоторканність знято, прописано чітку процедуру відкликання президента із посади у разі порушення ним Конституції України, ухвалено виборчий кодекс, повернуто кримінальну відповідальність за незаконне збагачення, введено відповідальність за «кнопкодавство», на законодавчому рівні зменшено тиск на бізнес, при цьому запроваджено боротьбу з офшорами. Важливі закони вже приймаються і втілюються.

Монобільшість у місцевих радах, яку ми плануємо протекціонувати в областях, у громадах – це логічні дії з боку сміливих, незалежних представників правлячої політсили і це логічно, чому б ні? Адже тоді зрозумілим для виборця буде портрет персональних відповідальностей, такі суб’єкти владних повноважень мають працювати на людину, на Державу.

 

Попереду три місяці кампанії. Кого ви бачите кандидатами від «Слуги Народу»?

Ми у комунікації зі своїми осередками, організаціями й соратниками проводимо зустрічі із підбору особистостей дотичних до командних завдань і цілей, далі буде формування списків, затвердження кандидатів у відповідності до статуту політичної сили.

З вересня юридично-процедурні кроки з реєстрації, а потім агітаційний період та період роботи в «полі». Від мобілізації усіх членів команди залежатиме результат. Маючи найбільш вагому перевагу – те, що з нами лідер – наш Президент, Фракція у Верховній Раді, запит і очікування суспільства – виборців, то ми маємо завищену мотивацію до перемог по всім позиціям і це очевидно.

Важливо усвідомити й іншим політсилам, учасникам виборчого процесу, що ми не дамо повернути старі методи проведення кампанії з підкупами й іншими брудними технологіями!

Портрет нашого кандидата повинен асоціюватися з людиною-лідером громадської думки, розуміючого місцеві проблеми, знаючого специфіку округу, який користується авторитетом. Це людина, яка має досвід вирішення проблем і є впізнаваною на окрузі. Має бути професіоналом у своїй сфері та мати успішний досвід у своїй діяльності. Саме така успішна людина при підтримці й довірі громадян, буде дієвим представником, ними делегованим.

Ми надаємо усім нашим членам команди, які братимуть участь у виборчій кампанії до місцевих рад всебічну організаційну та юридичну підтримку для злагодженої роботи у цих процесах.

Бажаємо всім успіхів, маємо великі сподівання щодо Вас, долучайтесь до команди всі, хто з нами за вищевказаними умовами, кому небайдужий розвиток своєї громади.

Разом до перемоги!

clipnews