Колишній директор авіаційного підприємства в Ужгороді та ще двоє посадовців підозрюються у розтраті майже 1 млн грн

Прокуратура Закарпатської області погодила підозру ексдиректору місцевого аеропорту, керівнику приватного підприємства, яке здійснювало роботи по реконструкції об’єктів інфраструктури аеропорту “Ужгород” та інженеру з технагляду.

Керівники підозрюються у розтраті коштів та підробці документів (ч.5 ст.191 КК України, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 366 КК України). Дії інженера з технагляду Закарпатської ОДА  кваліфіковані як пособництво у розтраті бюджетних коштів та підробленні документів (за ч.5 ст.27-ч.5 ст.191, ч.5 ст.27-ч.1 ст.366 КК України)

У ході слідства встановлено, що фігуранти, змовившись між собою, знизили об’єми виконаних робіт з реконструкції огорожі міжнародного аеропорту в Ужгороді не зменшуючи, при  цьому вартість робіт.

Так, вартість робіт згідно тендеру складала 7 млн грн. В той же час, експертом підтверджено, що фактична вартість і об’єми виконаних робіт, які були прийняті посадовцями, завищена на понад 960 тис грн.

Наразі у вказаному провадженні триває подальше слідство, яке здійснюють слідчі Нацполіції Закарпаття.  Оперативний супровід у провадженні забезпечують оперативники Управління СБУ в Закарпатській області.

Пресслужба прокуратури Закарпатської області

 

clipnews