Чималі партії сигарет затримані на українсько-румунському кордоні

Учора прикордонники Чернівецького загону та відділу внутрішньої та власної безпеки спільно зі співробітниками Нацполіції затримали чималу партію сигарет, яку намагалися незаконно перемістити до Румунії.

Спільна міжвідомча група на ділянці відділу прикордонної служби «Красноїльськ» за 1000 метрів від кордону виявила покинуті контрабандистами пакунки з сигаретами. В пакунках знаходилось 200 коробок з сигаретами.

Правопорушники, аби уникнути відповідальності, покинули свій товар та вдалися до втечі.

Вартість вилученого підакцизного товару сягає понад 600 тисяч гривень. Тривають заходи щодо встановлення усіх обставин правопорушення та причетних до нього осіб.

На іншій ділянці українсько-румунського кордону прикордонники Мукачівського загону теж запобігли спробі незаконного переправлення сигарет через кордон.

Цієї ночі військовослужбовці відділу «Дякове» у ході реалізації оперативної інформації помітили поблизу кордону групу осіб з пакунками. Законні вимоги правоохоронців зловмисники проігнорували та після попереджувальних пострілів правоохоронців, покидали свої ноші і вдались до втечі. Під час огляду місцевості охоронці кордону виявили 8 ящиків з тютюновими виробами. Зловмисники планували потай перемістити до сусідньої Румунії 4000 пачок безакцизних сигарет.

За фактом виявлення ознак злочину, передбаченого ст. 204 ККУ «Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів», направлено повідомлення до компетентних правоохоронних органів.

 

 

clipnews