84 млн грн заплатили у бюджет за розмитнення посилок так звані італійські буси

Про це керівнику Закарпатської ОДА Олексій Петров сказали сьогодні у пункті пропуску “Ужгород” на українсько-словацькому кордоні.

Сюди приїхав після звернення депутатів від партії «Слуга народу», щоб я проревізував чи працює повноцінно стаціонарна скануюча система у пункті пропуску «Ужгород».

Були такі меседжі, що пункт пропуску не працює, а система не введена в експлуатацію.

Приїхав на місце, розібрався. Відповідаю народним обранцям: і пункт пропуску, і сканер – працюють.

Митники продемонстрували як оглядають транспортні засоби. Машина заїжджає до спеціально обладнаного приміщення. Під час сканування, людей у приміщенні немає, водій знаходиться надворі, тобто загрози здоров’ю немає.

Обслуговують систему оператори, які пройшли спеціальне навчання. Триває огляд 10-15 хвилин, це відповідає європейським практикам.

У пункті пропуску «Ужгород» протягом доби через систему сканування проходить близько 80 вантажівок, а на КПП «Тиса» більше 250 транспортних засобів. На «Тисі», крім вантажівок, сканують і так звані італійські бусики.

Система –дієва. Завдяки цьому апарату було виявлено чимало прихованого товару, наприклад, мотоцикл, який намагалися ввезти в Україну без розмитнення, шаблі та інше.

clipnews