Нищівні вирубки лісу на околицях Мукачева в районі Шибки

Гуляючи по лісу в мікрорайоні Шибка, я помітив значні рубки лісу. Місцями лісу майже не залишалося. Це нібито військове лісництво проводить санітарну рубку лісу.

А насправді вони в основному вирубують ділову сировину. Дуби, буки рубають так, щоб їх важко було виявити, але на дорозі по якій вони їх вивозять я знайшов нібито зроблений місток. Він настелений з коріння 300-от літніх дубів вищого гатунку, а на місці їх вирубки, ями від пнів прикрили гіллям. Такі купи гілля прикривають майже пів лісу. Зрізані корені без маркування, та відміток. Таким чином можна зрозуміти, що дуби були продані без жодних документів. Тим більше, що діловий ліс не виходить до санітарних рубок.

На місті де повинні бути 7 дубів для розсади я виявив лише ями від пнів. Таким чином випливає те, що вони були вирубані під якогось завчасно вирубаного клієнта.

По всьому лісу наскладовано дров, а ділову деревину було вивезено в першу чергу.

Хоч мукачевці і виявляють обурення та вирубки не припиняються. В близькому майбутньому вже майже не залишиться лісу по якому можна прогулятися або розбирати грибів.

На даний   час клеймо, якими відмічають дерева для вирубки знаходяться у лісника і комп’ютер з базою даних також. Таким чином він має повну владу у лісі і сам визначає де і що рубати. Раніше приїздило начальство лісництва та мітило дерева під рубку то на даний час всім займається лісник. Він вирішує де і що рубати, а по виявленим кореневищам явно видно як вирубується ділова дороговартісна деревина під виглядом сухостою і яким чином винищується ліс.

До своїх слів я додаю фото з лісу на яких чітко видно масштаби та нищення лісу в районі Шибка.

Прошу всіх небайдужих закарпатців та особливо мукачівців відгукнутись на дану публікацію і запобігти нищівному згублення лісів довкола рідного міста.

Вирубка проводиться під егідою головного військового лісничого Урбан Ю.

 

Rionews.com.ua

clipnews