Прикордонники затримали у Чопі росіянина, який вдавав себе за литовця

На півшляху до Угорщини завершилась поїздка іноземця, який спробував перетнути кордон у пункті пропуску «Тиса» за підробленим документом.

Під час перевірки одного з пасажирів легкового автомобіля «Mercedes» німецької реєстрації, що прямував на виїзд з України, у прикордонного наряду виникли сумніви щодо його документа. На контроль чоловік подав закордонний паспорт громадянина Литви.

Документ направили на поглиблену перевірку,  у ході якої підтвердили, що він є підробленим. У паспорті замінили сторінку з установчими даними.

Чоловіка, що надав на контроль підроблений документ, затримали в адміністративному порядку. Під час проведення опитування він зізнався, що насправді є громадянином Росії. Наразі проводять перевірочні заходи, аби встановити особу іноземця та з’ясувати обставини справи.

За спробу незаконного перетинання державного кордону правопорушника притягнуто до адміністративної відповідальності. Також за даним фактом до Ужгородського відділення поліції ГУНП у Закарпатській області направлено повідомлення про виявлення ознак правопорушення, відповідальність за яке передбачена ст.358 ККУ «Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів».

 

Пресслужба Чопського прикордонного загону

 

clipnews