Протягом доби на Закарпатті горіли три надвірні споруди (фото)

а минулу чергову добу закарпатські рятувальники тричі виїжджали для гасіння пожеж у надвірних спорудах.

Перше повідомлення надійшло до оперативно-рятувальної служби 1 березня о 05:11. Горіла лазня на території приватного обійстя в с. Костева Пастіль на Великоберезнянщині. Як повідомив власник споруди, його родичі святкували в бані день народження. Вже після того, як вони розійшлися по домівках, виникла пожежа на даху лазні. Відділення 2-ї державної пожежно-рятувальної частини о 06:20 локалізувало загорання й о 06:56 остаточно його ліквідувало. Вогонь знищив покриття на площі 42 кв. м, а також пошкодив 5 кв. м перекриття й частину майна.

О 07:00 до Служби порятунку надійшов дзвінок про пожежу в літній кухні. Подія сталася в с. Широкий Луг Тячівського району. На місце виїхали бійці державного пожежно-рятувального поста смт Дубове та місцевої пожежної команди с. Нересниця. Утім власники надвірної споруди спільно з місцевими мешканцями загасили пожежу до їхнього прибуття. Вогонь знищив покриття й перекриття на площі 18 кв. м та частину майна.

І в ніч на 2 березня пожежа охопила надвірну споруду (хлів), розташовану в с. Верхні Ворота Воловецького району. О 00:34 господар подзвонив за номером 101 й повідомив про загорання. Для боротьби з вогнем виїхали два відділення 11-ї державної пожежно-рятувальної частини та одна машина з державного пожежно-рятувального поста с. Нижні Ворота. Спільними зусиллями о 00:58 вогнеборці локалізували загорання. Ліквідація тривала до 02:50, оскільки на горищі зберігалося багато сіна. Пожежа знищила покриття й перекриття на площі 45 кв. м і 7 кубометрів сіна.

Правоохоронні органи наразі встановлюють причини виникнення пожеж у кожному з наведених випадків, а також суму завданих збитків.

У ДСНС України у Закарпатській області

clipnews