Боротьба за керівне крісло Ужгородського пологового будинку досі триває

Апеляційний суд Львова визнав незаконним відміну мером Ужгорода результатів конкурсу на посаду керівника Ужгородського пологового будинку.

Про це повідомив громадський правозахисник Віталій Грегор.

Як ми повідомляли, після реформування Пологового будинку постало питання обрання його керівника. Було проведено голосування,   в результаті якого переможцем стала Вікторія Пантьо.

Однак згодом на сесії Ужгородської міськраді з ініціативи мера міста Богдана Андріїва було   прийнято рішення скасувати результати конкурсу і провести новий.

Частина колективу Пологового будинку звернулася з листом до голови Закарпатської ОДА та Президента України Володимира Зеленського з вимогою накласти вето на це рішення Ужгородської міськради. А згодом   працівники вийшли з плакатами на акцію протесту проти такого рішення міськради.

А потім   сталося загоряння будинку родини Пантьо і нардеп Роберт Горват переконаний, що це був підпал.

Суд в Ужгороді мав вирішити законність скасування результатів конкурсу, в якому перемогла Вікторія Пантьо, а влада Ужгорода паралельно вирішила провести новий конкурс. На цей конкурс було подано лише одну заяву. Це на той час в.о. керівника Пологового будинку Олег Онопко. Альтернативи не було і комісія проголосувала за Онопка одноголосно.

Згодом суддя Ужгородського міськрайонного суду Калинич таки винесла рішення, що мер Андріїв діяв законно, коли відміняв рішення конкурсної комісії про перемогу Пантьо.

Родина Пантьо була розчарована такими беззаконними рішеннями влади Ужгорода та суддів і заявила про те, що покидає Україну. Але тим часом подала апеляцію на рішення Ужгородського суду.

І ось зараз суд у Львові таки скасував рішення ужгородської судді. Справу має бути розглянуто ще раз. Якщо буде визнано, що мер Ужгорода таки незаконно відмінив рішення конкурсної комісії, то Вікторія Пантьо може таки зайняти посаду голови Пологового будинку замість Онопка.

prozak.info

 

clipnews