Поліцейські Закарпаття виявили за добу 11 нетверезих водіїв, два з яких перебували під дією наркотиків

За минулу добу працівники груп реагування патрульної поліції Закарпаття задокументували випадки керування транспортними засобами у стані сп’яніння в Мукачівському, Іршавському, Тячівському районах. Ще 5 нетверезих водіїв виявили працівники патрульної поліції області. На правопорушників складено відповідні адмінпротоколи.

 

У місті Іршава вночі працівники групи реагування патрульної поліції зупинили автомобіль марки «ВАЗ-2107», на якому не освічувався задній номерний знак. У салоні перебували два молоді жителі села Лоза Іршавського району в неадекватному стані. Правоохоронці запідозрили в юнаків наркотичне сп’яніння. Водія доставили на медосвідування в лікарню, де спеціальний тест підтвердив, що молодий чоловік вживав наркотики, зокрема амфетамін. На правопорушника склали відповідний адмінпротокол і вилучили від нього водійське посвідчення.

Але на цьому все не завершилося. Доки поліцейські освідчували на стан сп’яніння першого юнака, другий сів за кермо і забрав залишений на дорозі автомобіль (як з’ясувалося, він і був його власником). Невдовзі поліцейські зупинили вдруге дане авто й склали, після відповідного медосвідування, на водія адмінпротокол за керування в стані наркотичного сп’яніння. Від керування його відсторонили.

У селі Страбичово Мукачівського району працівники групи реагування патрульної поліції Мукачівського районного відділення зупинили автомобіль марки «Sеаt» іноземної реєстрації, який робив незрозумілі маневри. За кермом перебував житель сусіднього села Горонда в стані сильного алкогольного сп’яніння.  Драгер виявив у нього аж 3,40 проміле алкоголю. Правоохоронці склали на водія відповідний  адмінпротокол, вилучили водійське посвідчення та відсторонили його від керування.

Уночі в поліцію Мукачівщини надійшло повідомлення від небайдужих громадян із села Бобовище Мукачівського району про те, що люди помітили в селі підозріле авто, в якому перебуває особа, яка може скоїти крадіжку. На місце події прибула група швидкого реагування патрульної поліції. Поліцейські виявили в селі автомобіль марки «Volkswagen Golf» іноземної реєстрації й перевірили водія, жителя міста Мукачево. З’ясувалося, що чоловік взагалі не має водійського посвідчення, керує чужим автомобілем, а сам перебуває в стані алкогольного сп’яніння. Від проходження медосвідування він відмовився. На правопорушника склали в присутності свідків адмінпротоколи за керування в стані алкогольного сп’яніння і без водійського посвідчення та відсторонили його від керування.

У селі Тересва Тячівського району працівники групи реагування патрульної поліції Тячівського відділу зупинили автомобіль марки «Оpеl» іноземної реєстрації, який рухався без увімкненого ближнього світла. За кермом перебував місцевий житель в стані алкогольного сп’яніння. Під час медосвідування в лікарні в нього виявили  1,99 проміле алкоголю. Правоохоронці склали на водія відповідний  адмінпротокол, вилучили водійське посвідчення та відсторонили його від керування.

У Тячеві вночі працівники групи реагування патрульної поліції зупинили незареєстрований скутер, яким керував без захисного шолома та відповідних документів місцевий юнак. Водій перебував у стані алкогольного сп’яніння, під час медосвідування в лікарні в нього виявили 1,4 проміле алкоголю. На юного правопорушника склали відповідні адмінпротоколи та відсторонили його від керування.

Ще 5 нетверезих водіїв виявили за минулу добу працівники обласного управління патрульної поліції.

Складені на правопорушників адмінпротоколи за ст.130 КУпАП (Керування транспортним засобом особою, що перебуває в стані алкогольного або наркотичного сп’яніння) правоохоронці скерують до суду для прийняття остаточного рішення.

 

Відділ комунікації поліції Закарпатської області

 

clipnews