Надзвичайні ситуації на Закарпатті станом на четвер, 13 лютого 2020 року

Довідка про основні надзвичайні ситуації техногенного, природного та іншого характеру на території Закарпатської області станом на 7:00 13 лютого 2020 року.

Підрозділами Управління ДСНС України у Закарпатській області впродовж чергової доби для проведення заходів з попередження надзвичайних ситуацій, оперативного реагування на події та ліквідації їх наслідків, гасіння пожеж, проведення інших рятувальних заходів здійснено  15 виїздів, з яких один – хибний.

Щодо обстановки з пожежами

   

усього

 

збитки

Загинуло осіб Постраждало осіб Врятовано осіб
усього дітей усього дітей усього дітей
Упродовж зазначеного періоду  

2

 

 

2

 

 

 

 

 

З початку року 165 7 1 5 2 9 1

 

12.02.2020 о 11:10 – загорання автомобіля «Mercedes-Benz 180», 1998 р.в. (угорська реєстрація) в будівлі автомайстерні за адресою: Виноградівський район, с. Пийтерфолво, вул. Паладська. Пожежею пошкоджено моторний відсік та лакофарбове покриття автомобіля «Mercedes-Benz 180», лакофарбове покриття автомобіля «Chevrolet», пластмасові деталі корпусу та лакофарбове покриття двох мотоциклів «BMW GS» та КМ161АС, а також три дерев’яні балки перекриття та внутрішнє оздоблення майстерні на площі 63 м2, обладнання, шафи та інструменти. Причина та збитки встановлюються. На гасіння залучались дві одиниці техніки від 6-ї державної пожежно-рятувальної частини м.Виноградів та  місцевої пожежної команди Пийтерфолво.

12.02.2020 о 11:26 – пожежа в житловому будинку за адресою: Хустський район, смт Вишково, вул. Василя Стуса. На пожежі виявлено тіла власника будинку 1940 р.н. та його доньки 1968 р.н. Вогнем знищено перекриття на площі 50 м2, крівлю на площі 70 м2, а також пошкоджено крівлю на площі 110 м2 і домашнє майно. Причина та збитки встановлюються. На гасіння залучались дві одиниці техніки 10-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Хуст та державного пожежно-рятувального поста смт Вишково.

 

Некласифіковані надзвичайні події

12.02.2020 під час планового проведення робіт з розмінування місцевості в м. Чоп, вздовж р.Тиса, групою піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спецпризначення  вилучено та знищено 29 мінометних мін калібром 50 мм часів Другої світової війни.

 

Робота гірської пошуково-рятувальної частини АРЗ СП Управління ДСНС України у Закарпатській області

Підрозділами гірської пошуково-рятувальної частини Аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС України у Закарпатській області з початку року на аварійно- та пошуково-рятувальні роботи здійснено 83 виїзди та виходи у гори, в ході яких врятовано 84 особи, з яких 84 людини отримали невідкладну долікарську допомогу. Також 316 туристичних групи (загальною чисельністю 2746 людей) отримали консультації, зареєстровані та супроводжені туристичними маршрутами.

 

Надання допомоги по буксируванню автомобілів

За чергову добу (станом на 06:00 13 лютого) підрозділами Управління ДСНС України у Закарпатській області надано допомогу в буксируванні вантажних автомобілів. Усього з 02.12.2019  надано допомогу в буксируванні 55 автомобілів.

 

Стан проїзду на автошляхах та перевалах Закарпатської області

Температура повітря на перевалах: Латірському (-6°), Абранському (-5°), Яблунецькому (-6°), Ужоцькому (-4°), Торунському (-7°). На дорогах державного, обласного та місцевого значення покриття мокре, місцями сніжне, проїзд забезпечений.

  

Погодні умови на території Закарпатської області

За повідомленням Закарпатського центру з гідрометеорології на території області 13 лютого очікується: мінлива хмарність, вночі переважно в горах місцями сніг, мокрий сніг, вдень без істотних опадів. Вночі та вранці у горах подекуди: туман, на гірських ділянках доріг ожеледиця. Вітер південно-східний 7-12 м/с. Температура повітря вночі 1-6° морозу, вдень 2-7° тепла, в горах місцями вночі до 9° морозу, вдень 5-7° морозу.

По м. Ужгород: мінлива хмарність, без істотних опадів. Вітер південно-східний 7-12 м/с. Температура повітря вночі 1-3° морозу, вдень 5-7° тепла.

 

У ДСНС України у Закарпатській області

clipnews