Арабські країни зацікавлені купувати закарпатські товари та інвестувати в економіку краю

Сьогодні, 28 лютого, в.о. голови облдержадміністрації Олексій Гетманенко та керівники окремих структурних підрозділів ОДА зустрілися з делегацією Українсько-арабської ділової палати на чолі з її президентом шейхом Емадом Абу Алрубом.
Очільник краю розповів про особливості і переваги географічного та економічного розташування Закарпаття. Наголосив, що край має чимало сфер для залучення інвестицій, зокрема, у збір і переробку побутових відходів, туризм, готельний бізнес, сільське господарство і виробництво продуктів харчування, сонячну енергетику тощо.
Шейх Емад повідомив, що очолювана ним Ділова палата створена 2016 року як громадська організація, яка, втім, тісно співпрацює з державними керівними органами і установами, нині має ділові контакти з 22-ма арабськими країнами. Вони зацікавлені у придбанні закарпатських продуктів харчування, продукції сільського господарства, можуть запропонувати інвестиції у зелену енергетику та будівництво підприємств. Також високий гість інформував, що Палата проводить постійні кампанії з популяризації України.
У результаті сторони домовилися створити план співпраці, який міститиме перелік закарпатських товарів, у придбанні яких зацікавлені арабські країни; перелік товарів і послуг арабських країн, які можуть бути корисними для Закарпаття, а також інвестиційні проекти, що їх презентуватимуть зарубіжним партнерам.
Олексій Гетманенко подякував гостям за візит і наголосив, що для області принципово важливим є не торгувати сировиною, а будувати підприємства, виготовляти продукцію на місці, це дозволить створити нові робочі місця з гідною зарплатою.

Пресслужба ОДА

clipnews