З нагоди єврейського свята Хануки в Ужгороді урочисто запалили вогонь на менорі

Сьогодні, 22 грудня, євреї розпочали відзначати свято Хануки – свято чуда, свято перемоги у війні між святістю і нечистотою. В Ужгороді цього дня традиційно провели урочисту церемонію запалення менори біля колишньої головної синагоги міста, збудованої у неомавританському стилі, де нині розміщується Закарпатська обласна філармонія.

Головний рабин Ужгорода та Закарпаття Вільгельм Менахем-Мендель нагадав про історію, традицію 8-денного свята та те, що воно символізує, відзначив, що слід усім щодня старатися зробити добру справу, комусь допомогти і таким чином додати у життя трошки світла, аби світ ставав кращим.

Від імені голови облдержадміністрації Ігоря Бондаренка привітати представників єврейської громади краю прийшов перший заступник голови ОДА Олексій Гетманенко, який зазначив, що Ханука – свято, наповнене радістю спілкування у родинному колі, добрими справами та щирими надіями на милосердну любов Всевишнього і побажав усім здоров’я, успіхів та душевної наснаги.

Піднявшись на вишці, почесні гості урочисто запалили перші свічки семистовбурної кільметрової менори.

Дітки прочитали віршики, а настрою святу додало яскраве фаєр-шоу та традиційні для Хануки смаколики, якими пригощали усіх присутніх.

 

clipnews