Погоджено підозру киянину і двом закарпатцям, які, відібравши у іноземців готівку і мобільні телефони, незаконно утримували їх декілька днів у підвалі

Процесуальним прокурором Перечинського відділу Ужгородської місцевої прокуратури погоджено підозру трьом чоловікам у розбої та незаконному позбавленні волі групи осіб, в тому числі двох малолітніх хлопчиків. Один з підозрюваних – депутат місцевої селищної ради, двоє інших – мешканці Києва і Закарпаття.

До правоохоронців звернувся громадянин Таджикистану, який повідомив, що його та іншу сім’ю з чотирьох осіб, незаконно утримували у підвальному приміщенні у смт. Великий Березний. Перед цим, погрожуючи зброєю, у них відібрали значні суми готівки, мобільні телефони та інші цінності.

У ході скоординованої спецоперації, правоохоронцями проведено 7 обшуків на території міста Києва, Великоберезнянського та Перечинського районів. Виявлено та вилучено автомобіль на якому перевозили іноземців, зброю, складні ножі, газові балончики, кайданки, готівку, банківські картки, та інше. Крім того виявлено замуроване підвальне приміщення, де, зі слів потерпілих, їх незаконно утримували упродовж декількох днів, повідомив начальник Перечинського відділу Ужгородської місцевої прокуратури Юрій Нам’як.

Дії підозрюваних кваліфіковані за ч.2 ст.146, ч.2 ст.187 КК України (незаконне позбавлення волі вчинене щодо малолітнього, з корисливих мотивів, щодо двох та більше осіб, за попередньою змовою групою осіб, а також розбій, вчинений за попередньою змовою групою осіб).

Спецоперація проведена прокурорами Перечинського відділу Ужгородської місцевої прокуратури спільно із співробітниками Управління стратегічних розслідувань в Закарпатській області Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України.

Триває подальше слідство. Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу. Прокуратура клопотатиме про їх безальтернативне тримання під вартою.

Пресслужба прокуратури Закарпатської області

clipnews