Оноківська ОТГ: кандидати-піджаки та ужгородська загроза

Вже 22 грудня, на Закарпатті відбудуться вибори в дев’ятьох об’єднаних територіальних громадах. Мабуть найбільше уваги щодо перебігу кампанії зосереджено на Холмківській і Оноківській ОТГ, що на Ужгородщині. Викликано це географічною наближеністю до обласного центру і відкритим небажанням громад на добровільне приєднання їх до міста. Здається вибори мали стати тією вирішальною крапкою у цьому питанні, однак…

 

І так дорогі друзі, всі Ви вже мабуть чули за так званих «кандидатів піджаків», метою яких є «злив» нашої громади до Ужгороду. Ми вирішили все ж таки розібратися і знайти серед кандидатів на голову Оноківської ОТГ елементарні ознаки «піджака». Отже, пропонуємо ТОП 3:

1 місце упевнено утримує Ярослав Білень. Не  відкриваємо секрет, що у нього сімейні зв’язки з Робертом Горватом, який є нардепом по 68 округу,  у який входять і села майбутньої ОТГ. Здавалося б, що тут такого, але також не є таємницею для всіх тісні зв’язки Роберта Івановича з майбутнім кандидатом в мери Ужгорода, Віктором Щадеєм. Чим не хороший варіант для знищення Оноківської ОТГ. Підтверджуючими фактами є розміщення політичних матеріалів на тих самих білбордах, і ведення тої самої агітаційної кампанії, із застосуванням маніпуляційних технік. У безробітного хлопця, вже орієнтовно витрачено на передвиборчу кампанію близько 7 тис. доларів США.

2 місце посідає Мирон Помпель, діючий депутат Закарпатської обласної ради, член партії «Відродження», а вірніше його «права рука» Іван Ковач, який так старанно працює на горезвісне підприємство «ГрінВУД -2005», яке вже неодноразово звинувачували у схемах із розкрадання та незаконного вивезення лісу. Та звісно, що і Оріховчани і Оноківчани неодноразово купували деревину від самого Ковача, а дехто із жителів незаконно працював на нього. Що їх пов’язує крім роботи? Мирон Йосипович Помпель, як ми вже згадували, є депутатом Закарпатської обласної ради і голосував проти Перспективного плану об‘єднаних територіальних громад краю, до якого входить і Оноківська ОТГ.

3 місце, але не у чемпіонаті з футболу, а на виборах, посідає «команда»  Івана Матьовки «Патріот». Давайте роздивимось, що, а точніше, хто ховається під такою гучною назвою.

Іван Іванович Матьовка є тренером футбольного клубу  «Невицький Замок», принаймні був, до місцевих виборів. Новиною для всіх любителів футболу стало те, що на Ужгородську Футзальну Лігу заявилася команда «Патріот», яку очолив сам Матьовка. Ми гадали, що це щось нове, але сталося не так – це швидше «політичний» спорт. Задовго до виборів в Ужгородську міську раду, що відбудуться в жовтні 2020 року, свою кампанію розпочав одіозний депутат Ужгородської міської ради, Михайло Чурило, член партії «Патріот», який взяв собі в підопічні Івана Матьовку, і профінансував його виборчу кампанію, взамін на «тихе» приєднання Оноківської ОТГ до м.Ужгород. Із наближених до кандидата-футболіста джерел, стало відомо і про гонорар в 3 тисячі доларів США., які отримав Іван за участь у виборах. Також, є інформація про  його роботу на інший «фланг» – співпрацю з Горватом. Відомо, що його дружина була членом  партії «БПП», потім «ЄС» та очолювала штаб Роберта Горвата на парламентських виборах у липні 2019р.

У всіх перелічених випадках, хоч і малоймовірна перемога одного із кандидатів-піджаків, призведе до того, що Оноківська ОТГ із повноцінного учасника місцевого самоврядування перетвориться на околицю обласного центру із відсталою інфраструктурою і ще глобальнішими проблемами, ніж зараз існуючі. За прикладом ходити далеко не треба, Доманинці, Дравці, Горяни, які роками є частиною міста, але обіцяних істотних переваг від приєднання так досі і не дочекалися…

Тож, шановна громада, голосуючи 22 грудня, прийміть виважене рішення.

clipnews