Голова Закарпатської ОДА звільнився згідно поданої ним заяви

УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ №956/2019

Про звільнення І.Бондаренка з посади голови Закарпатської обласної державної адміністрації

Звільнити БОНДАРЕНКА Ігоря Самійловича з посади голови Закарпатської обласної державної адміністрації згідно з поданою ним заявою.

Президент України В.ЗЕЛЕНСЬКИЙ

26 грудня 2019 року
Раніше “Трибуна” писала:

Голова Закарпатської обласної державної адміністрації Ігор Бондаренко не розуміє, чому президент Володимир Зеленський звільнив його з посади. На його переконання, з усіма поставленими завданнями він упорався та демонстрував лише позитивні показники.

24 грудня Президент України Володимир Зеленський заявив, що вирішив звільнити  голів Львівської та Закарпатської ОДА – Маркіяна Мальського та Ігора Бондаренка відповідно. Таке рішення він пояснив тим, що після їх призначення жодного результату він не побачив.

Ігор Бондаренко, зі свого боку, заявив, що жодних передумов до звільнення не було. Також він у свій бік не чув жодних зауважень, передає “Новое время”.

Водночас він переконує, що впорався з усіма поставленими завданнями. Зокрема, за 5 місяців на посаді голови Закарпатської ОДА були лише позитивні показники за усіма напрямками. 

акож Бондаренко наголосив, що його команді вдавалося боротися навіть з справжнім бичем Закарпаття — контрабандою. Втім, підтвердити свою заяву будь-якими даними чиновник не зміг.

“Ми – дуже вдячні президенту за його рішення та не коментуємо його. Ми – люди командні”, – підсумував Бондаренко.

Виглядає так, що Ігора Бондаренка звільнили за провал команди Зе на виборах до ОТГ, якій пройшли минолої неділі., хоч офіційно за виборчу кампанію відповідав нардеп Ігор Кривошеєв.

 

Ігор Бондаренко додав, що його команді вдалося подолати проблему №1 в краї – контрабанду.

А потім Бондаренко навіть видав дивну фразу, що дуже вдячний президенту за звільнення і не коментує це рішення, бо він людина команди.

То що ж насправді стало причиною звільнення. Тут є багато чинників. Екс-заступник голови Закарпатської ОДА Ярослав Галас розповів, що Ігор Бондаренко абсолютно некомпетентний в багатьох сферах. У його діяльності були провали і щодо фінансування протипаводкових проектів, і щодо ремонту доріг та інших питань, – впевнений Галас.

Згодом це підтвердилося і тим, що саме голова Закарпатської ОДА Бондаренко посів останнє місце в рейтингу голів ОДА, який визначався показниками у всіх сферах діяльності.

Ще один факт, який міг підвести президента до рішення звільнити Бондаренка – він не зміг стати публічною людиною і налагодити контакт з пресою. Прес-релізи прес-служби ОДА майже ніхто не поширював, а одного разу такий прес-реліз був висміяний опальним політиком Шарієм, коли губернатор привіз у дитячий притулок яблука. Звичайно ж, Зеленський знав про це відео Шарія і йому стало соромно за закарпатського губернатора.

Ще однією з причин відставки можуть бути результати виборів в ОТГ, які відбулися минулими вихідними. І хоч куратором від партії влади на цих виборах називають нардепа від Слуги народу Ігоря Кривошеєва, але саме Бондаренко мав докласти максимум зусиль для координації виборчої кампанії, бо результати виборів свідчили частково про імідж партії та верхівки області. Але, як виявилося, Слуги народу ці вибори з тріском програли. Лише двоє з 9 голів ОТГ будуть від Слуги народу. А от такий факт, що до Холмківської ОТГ пройшов лише один депутат від Слуг народу, взагалі є ганебним результатом для партії влади.

Таким чином, відразу декілька чинників стали причиною того, що президент Володимир Зеленський таки вирішив відправити у відставку Ігоря Бондаренка. Наразі ще не відомо, хто його замінить. Наразі виконувати обов’язки керівника ОДА буде перший заступник голови ОДА Олексій Гетманенко. І цілком можливо що згодом його призначать повноцінним головою.

А Ігор Бондаренко вже заявив, що більше часу тепер віддаватиме родині. Ну і у нього є невеликий кондитерський бізнес. І саме це і є його стихією і тут він може бути успішним, а от чиновницька посада була явно не його.

Василь Поляк для Prozak.info

clipnews