В Ужгороді прокуратура скоординувала спецоперацію по затриманню рекетира з Російської Федерації

Процесуальними прокурорами прокуратури Закарпатської області спільно із співробітниками відділу по боротьбі із корупцією та організованою злочинністю управління СБУ в Закарпатській області затримано учасника  транснаціонального злочинного угруповання за систематичне вимагання коштів в ужгородця.

Наразі встановлено, що затриманий рекетир – уродженець Дагестану, погрожуючи розправою та застосовуючи фізичну силу, систематично вимагав кошти від потерпілого за неіснуючі борги.

Нагамаючись незаконно отримати гроші, він погрожував ужгородцю у присутності його брата- п’ятикласника та бабусі. Напередодні, виламав у їх присутності вхідні двері до квартири вимагаючи «повернути борг».

Затримали іноземця неподалік одного із торгових центрів Ужгорода, після передачі чергового траншу у розмірі 5 тис грн.

Наразі його поміщено до ізолятору тимчасового тримання. Вирішується питання про повідомлення йому про підозру у вчиненні злочину предбаченого ч.2 ст. 189 КК України та обрання міри запобіжного заходу.  

На даний час трива є досудове розслідування, яке здійснюють слідчі  ГУНП в Закарпатській області. Встановлюється причетність затриманого до вчинення інших тяжчих злочинів та законність його перебування в Україні.

Прокуратура Закарпатської області забезпечує процесуальний контроль з ходом слідства.

Пресслужба прокуратури Закарпатської області

clipnews