На Закарпатті прокуратура скерувала до суду обвинувальні акти стосовно трьох членів ДВК у 69 виборчому окрузі, які незаконно видали бюлетені для голосування

Прокуратурою Закарпатської області затверджено та скеровано до суду обвинувальні акти стосовно трьох членів дільничних виборчих комісій у 69 одномандатному виборчому окрузі з виборів народних депутатів України.

Фігуранти злочину підозрюються у незаконній видачі виборчого бюлетеня особам, які не мали права їх отримувати, вчинене членом ДВК, за попередньою змовою групою осіб (ч.2 ст.158-1 КК України).

У ході слідства зібрано докази, які доводять, що підозрювані видавали бюлетені на імена осіб, які у день проведення позачергових виборів до Верховної Ради України перебували за кордоном чи не з’явилися для голосування на дільниці.

Мова йде про три виборчі дільниці, дві з яких знаходились у с. Завидово та одна у с.Лалово, що на Мукачівщині.

Обвинувальні акти скеровано до Мукачівського міськрайонного суду для розгляду по суті.

Стосовно інших фігурантів даного злочину триває досудове розслідування, яке здійснюють слідчі відділу розслідування особливо тяжких злочинів слідчого управління ГУНП в Закарпатській області. Прокуратура області забезпечує процесуальне керівництво за ходом слідства.

Пресслужба прокуратури Закарпатської області

clipnews