Кому на Закарпатті живеться добре: захмарні зарплати чиновників Мукачівської міськради (відео)

Громадський діяч Лариса Шуманська продовжила досліджувати причини нарахування захмарних зарплат чиновникам Мукачівської міськради (Укранські воїни на передовій отримують зарплату у декілька разів меншу ніж чиновники Мукачівської міськради (документ), адже ситуація з отримання цим прошарком привілейованих 50-60-70 тисяч гривень на місяць дуже обурює простих мешканців міста.

На зустрічі міського голови А.Балоги з громадськістю міста 11 вересня на запитання йому: “Яка зарплата у держслужбовців?”. Він відповів: “18-19 тис.грн.!”.

Зарплата держслужбовця формується з: оклад + ранг + вислуга років.
Так ось! Міський голова взагалі не знає, які зарплати, згідно постанови КМУ від 19.06.2019 р. № 525 «Про внесення змін у додатки до постанови Кабінету Міністрів України від 9 березня 2006 р. № 268» затверджені для держслужбовців. https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/525-2019-%D0%BF .

Надбавка за вислугу років відбувається згідно Положення про порядок і умови виплати щомісячної надбавки за вислугу років працівникам органів виконавчої влади та інших державних органів у відсотках до посадового окладу в таких розмірах: понад 3 роки – 10%, понад 5 років – 15%, понад 10 років – 20%, понад 15 років – 25%, понад 20 років – 30%, понад 25 років – 40%.
Порядок та розміри преміювання працівників ОМС (органів місцевого самоврядування) визначаються Положенням про преміювання відповідного органу.
Положення про преміювання є складовою частиною діючої системи оплати праці органу місцевого самоврядування і, як правило, повинно затверджуватися як додаток до колективного договору. При цьому, як і колективний договір, воно повинно бути погоджено із профспілковим чи іншим уповноваженим на представництво трудовим колективом органом. У положенні визначається коло працівників, на яких поширюється чинність преміальної системи, показники та умови преміювання щодо кожної категорії працівників, які передбачають не лише право на одержання премії, а й її розмір.
https://uteka.ua/…/budget-13-byudzhet-oplata-truda-i-kadrov…
Сумніваюсь, що Положення про преміювання мукачівських чиновників затверджувалось, як вимагає цього законодавство, як додаток до колективного договору і був погоджений профспілковим комітетом.
Просто добавлю, що свій час, щоб мене звільнити, Зотова Н. – нач.Мукачівського УПСЗН заставила всіх в УПСЗН написати заднім числом заяви на вихід із профкому, щоб ліквідувати колективний договір. Якщо в УПСЗН був ліквідований колдоговор, то автоматично ліквідуються і всі заохочення!

Преміювання та надання матеріальної допомоги здійснюється у порядку, розмірах, та у межах затверджених видатків на оплату праці ЗА РІШЕННЯМ МІСЬКОГО ГОЛОВИ!!!!

Читайте також: Мукачівці обурені рівнем зарплат чиновників міської ради (відео)

А тепер в догонку до посту Владимир Мерцин (Володимир Мерцин) про зарплату Бандурчак Л.М. – заступниці начальника Мукачівського УПСЗН.
• Оклад, як заступника нач. управління складає 97%-95% від окладу нач.управління: а це 7150 х 0,97 = 6935 грн.
• ранг може бути 9 – це 500 грн.
• вислуга в неї – не більше 25%.
• І ТОГО ЗАРПЛАТА: 6935+500 = 7435 + (6935 + 500) х 0,25 = 9294 грн.
• Ще в мерії всім нараховують ІНТЕСИВНІСТЬ! У Бандурчак Л. вона складає не менше 45% до зарплати. А це ще 4182,3 грн.

А все решта – це премії і різні заохочення!

• Віднімаємо з 59 тис.349,4 грн., (які нарахували Бандурчак Л. за серпень місяць), – 9294 грн. (зарплата), – 4182,30 грн.(інтенсивність) і отримуємо ПРЕМІЇ І РІЗНІ ДОПЛАТИ в розмірі = 45 тис.873 грн.!
Чи не багато надбавок, премій і різних заохочень в місяць одній людині в розмірі 45 тис.873 грн.? Це більше, ніж вся нарахована зарплата в 39 тис. грн.. міського голови з рангами, преміями і надбавками!

Виходить, що міський голова не допрацьовує, не виконує план, як виконує його Бандурчак Л., раз його «заохочувальні» нижчі, ніж у його підлеглих.

Ось так чиновники полюбляють себе, коли кожний начальник тепер визначає, які преміальні заслуговує кожний його підлеглий. Знаючи багатьох в ратуші, які пропрацювали багато там років, бачу, що їх зарплати нижчі, від тих, хто прийшов в ратушу чи УПСЗН зовсім недавно, з часів керування А.Балоги і Зотової Н. в УПСЗН. Судячи по нарахованим зарплатам за серпень, відразу видно, хто ближче до тіла і хто більше вислуговується.

Це все, що треба знати про мукачівський міськвиконком, його справедливість, законність і РІШЕННЯ МІСЬКОГО ГОЛОВИ, згідно якого йде преміювання мукачівських чиновників.

/

 

 

clipnews