Стабілізатори напруги: принцип роботи і особливості

Електричний струм, це необхідна частина життя сучасної людини. Через те, що людство постійно автоматизує свої процеси, зараз важко уявити світ без електрики. Для тих, хто далекий від електрики, будуть незрозумілі складові цієї системи, адже вона має безліч деталей. Одна з таких деталей – стабілізатори напруги у Львові.

Особливості пристрою

На будь-якому підприємстві або в житлових будинках, всі прилади повинні забезпечуватися мережевим напругою. Саме такі умови створили величезну затребуваність стабілізаторів напруги, які використовуються не тільки в масштабних виробництвах, а й інших сферах господарської діяльності.

Навіть жителі квартир могли спостерігати проблему, коли в будинку відбувається перепад напруги, через що побутові предмети і лампочки швидко виходять з ладу і ламаються. Особливо такі перепади добре відчуваються у виробництві, коли на лагодження обладнання доводиться віддавати нечувані суми.

Такі зміни і зумовили популярність стабілізаторів, адже їх наявність у виробництві значно збільшує термін експлуатації приладів і скорочує фінансові витрати на ремонт апаратури. Якщо повернутися трохи в цифри, то збільшення напруги за тривалий період на 20%, зменшує термін служби побутових і промислових пристроїв. У самих жалюгідних випадках, такі перепади повністю виводять пристрій з ладу.

Принцип роботи пристрою – стабілізувати напругу. На виході стабілізатор завжди підтримує необхідні показники, а ось на вході напруга може бути з істотними перепадами. Встановлюють такий пристрій в тому випадку, коли в мережі є постійні перепади напруги, що відхиляються від номінального значення, і є причиною пожежонебезпечних і аварійних ситуацій.

Зазвичай такий пристрій використовують в тих побутових і промислових мережах, де номінальне значення 280В і 380В. Стабілізатори вибирають в залежності від того обладнання, яке використовується на певному промисловому ділянці.

partnernews