Сонячні батареї для дому

Сонячні батареї для дому альтернативне, економічне джерело енергії.

Сьогодні сонячні батареї для дому успішно застосовуються для альтернативного електропостачання.

Сонячні батареї перетворюють світло в електричну енергію. Вони можуть відрізнятися різними розмірами. Підбір сонячних батарей необхідно здійснювати відповідно до власних вимог по експлуатації.

Існують різні види модулів:

  • Монокристалічні складаються з силіконових осередків. Такі пристрої відрізняються невеликими розмірами і вважаються найефективнішими.
  • Полікристалічні, в яких використовується полікристалічний кремній. Вони менш ефективні, але відрізняються доступною ціною.
  • Аморфні, в яких використовується тонкоплівкові фотоелементи на базі кремнію. Це найдешевші моделі. Вони здатні функціонувати навіть при розсіяному сонячному світлі.

Сонячні батареї найбільш часто встановлюються на даху. Це гарантує найкращий результат. Але при цьому слід пам’ятати, що для більшої ефективності скат даху, на якому встановлюються сонячні батареї, повинен бути спрямований на південь. Також підходять для установки південні стіни будинків. Але при цьому слід врахувати, щоб вони не затемнювалися деревами або господарськими будівлями. На східних і західних стінах будинків не рекомендується встановлювати сонячні панелі, оскільки на них будуть потрапляти тільки косі промені, що знизить ефективність системи

Затребуваним є варіант вільного розміщення сонячних батарей. У цьому випадку вони просто встановлюються на спеціальних підставках у дворі. В силу того, що їх можна направляти безпосередньо до сонця, ефективність систем значно збільшується.

У систему крім сонячних панелей також входить інвертор, який перетворює постійний струм в змінний. Він надалі використовується для живлення всіх побутових приладів. Також обов’язково в системі передбачається акумулятор. Це пов’язано з тим, що сонячна енергія виробляється не постійно. У пікові години її надлишок може забирати акумулятор. Обов’язковою пристроєм є контролер, який виключає пошкодження акумуляторної батареї від перезарядки.

partnernews