Прикордонники затримали українця, який мікроавтобусом проривався в Україну (фото)

Учора вдень у пункті пропуску «Тиса» прикордонники завадили незаконному перетину кордону нашим співвітчизником. Він намагався без проходження контрольних операцій заїхати на територію України.

Тридцятирічний чоловік прямував мікроавтобусом марки «Опель» української реєстрації. Щойно чоловік заїхав на територію пункту пропуску,  як одразу збільшив швидкість руху та скерував транспортний засіб в напрямку виїзду з пункту пропуску.

Аби не допустити прориву, прикордонники  розгорнули пристрої для примусової зупинки транспортних засобів та закрили виїзний шлагбаум. На місце події прибула група реагування. Мікроавтобус вдалося зупинити на виїзді з пункту пропуску.

Чоловік поводився агресивно та зухвало, не виконував законні вимоги прикордонного наряду та висловлювався нецензурно в бік військовослужбовців. Водія затримали та притягнули до відповідальності за порушення режиму у пункті пропуску. До того ж, йому доведеться відповідати перед судом за вчинення правопорушень, передбачених статтями 204-1 «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України» та 185-10 «Злісна непокора законному розпорядженню чи вимозі військовослужбовця або працівника  ДПСУ» КУпАП.

Про випадок повідомили співробітників Національної поліції. Правопорушника передали наряду патрульної поліції, у супроводі якого він вибув до Закарпатського обласного наркологічного диспансера для проведення медичного освідчення. Експертиза підтвердила, що чоловік перебував у стані алкогольного сп’яніння.

Окрім того, працівники фіскальної служби виявили порушення громадянином України митного законодавства.

 

 

Прес-служба Чопського прикордонного загону

clipnews