Бальзам на душу і кислинка на язик: відбулося засідання з питань Регіонального розвитку Закарпаття

В Закарпатській ОДА відбулися засідання робочих груп із питань адміністративно-територіального устрою базового та районного рівнів краю та розроблення проекту Регіональної стратегії розвитку на період 2021 – 2027 років.

 

Президент Асоціації сільських, селищних рад та об’єднаних громад, народний депутат Михайло Лаба коротко підбив підсумки засідання:

«На високому фаховому рівні робочими групами триває підготовка стратегії розвитку краю. Фахівці плідно попрацювали. Синтез є. Документальна матриця успіху Закарпатської області на виході.

Залишилось згуртувати політичні еліти області та просити опрацювати цей документ разом в одній сесійній залі. Краще на боржавських полонинах спільно з місцевою елітою районів. Тут чітко висвітленні проблеми гальмування процесів розвитку, вказані винуватці та відповідальні за сьогоднішній стан області, який склався за останні 20 років. Аналітика і загальна мобілізація зможе зрушити цю догму. Або зараз або виїдемо всі.

Закликаю всіх представників органів місцевого самоврядування, виконавчих гілок влади чітко ознайомитись з цим документом, тримати його як Біблію успіху Закарпаття. Байдужість породжує бідність. Я готовий наступні п’ять років працювати на успіх нашого краю. Готовий до зустрічей з представниками районів з визначення шляхів реалізації цієї стратегії та налагодити механізми наповнення ресурсним змістом покрокових пунктів її реалізації».

clipnews