Що таке доля людини? Олег Мальцев

Доля – це різновиди сил, які стримують людину. Доля породжує перешкоди в житті людини, щоб вона задумалась і себе змінила. Це якийсь запобіжник, що змушує її ставати краще.

З точки зору методики «Солярис», розробленої академіком УАН, доктором філософії, кандидатом психологічних наук, засновником НДІ «Міжнародне долеаналітичне співтовариство» Олегом Вікторовичем Мальцевим існує 4 види долі. Це і є 4 стримуючих фактора.

Якщо зібрати всі рівні перешкод, то разом вони виливаються в одну долю людини – в сукупність причин, які породжують перешкоди на шляху реалізації задач та цілей, які ставить життя і вона сама. Тобто, це така собі сукупність причин, що породжують умови, які не дають людині що-небудь зробити в житті.

Людина залежить від всіх 4-х видів долі, і який з них її погубить невідомо:

  • Програмна доля – це те, що ми отримали без власної волі у спадок, від батьків, від родичів, від знайомих в ході проходження стадій пізнання цього світу.
  • Варіативна доля – це реалізаційна доля, це задачі, які стоять перед людиною.
  • Суспільна доля або соціальна доля – це взаємодія людини та суспільства.
  • Божественна доля – це те, що визначає всі попередні долі.

Перешкоди, з якими зустрічається людина – це наслідки долі. Розглянемо як це виглядає в житті з точки зору класифікації долі.

Почнемо з програмної долі. Якщо людина погано вихована, з нею ніхто не хоче спілкуватися. Відповідно така людина не має можливості вступати у взаємодію з іншими людьми для виконання спільної роботи. А значить, вона приречена вічно бути одна, працювати там, де не потрібно спілкуватися з іншими людьми. Така людина приречена вічно бути робочим – вона не може піднятися вище.

Залежність від варіативної долі може виглядати наступним чином. Людина нічого не вміє робити, тому що не було створено ніяких умов. Вона як все закінчила школу, університет і на цьому все, тому змушена бути як всі. Якщо немає людини, яка могла б її в житті чомусь навчити крім загальноосвітньої програми, то варіантів реалізувати себе залишається не так багато.

З точки зору суспільної долі, людина підпорядкована суспільним догмам, і через це нічого не може добитися. «Їх більше, вони сильніше, і вони кажуть, що я повинен бути точно такий же як вони». Вся проблема полягає в тому, що суспільство вважає, що більшість – це норма, а меншість – це патологія. Але ця «більшість» стоїть щомісяця за зарплатою до цієї «меншості». Хто з них норма, а хто патологія – велике питання. Все вимірюється результатами в житті. У більшості не може бути досягнень тому, що вони залежні від 4-х видів долі. Ці 4 види долі не дають їм що-небудь змінити та чогось досягти.

Доля – це якесь гальмо людини. Але навіть гальмом її не можна назвати, через те, що гальмо – це вже наслідки долі. Доля – це те, що направляє людину на шлях правильний.

Програмна доля – це переконання людини, або помилки. В результаті проходження програм тренувань, стадій пізнання світу формується якийсь персонаж – «соціальний урод», який ні на що не здатний. Якщо у людини набір навичок, авторитетів, не той, який необхідний їй для вирішення задач в житті, то вона буде мати масу перешкод, тому що її переконання не відповідають дійсності. Це все одно, що їздити на автомобілі по Києву використовуючи карту Нью-Йорка – крім як розбитою машиною нічим добрим це не закінчиться.

Якщо людина нічого не вміє, то їй дуже важко жити. Вона буде змушена пристосовуватися, залежатиме від когось: просити у когось їжу, гроші та ін. Саме варіативна доля робить з людини «тварину», а програмна доля є глибоким фундаментом того стану речей, який нав’язано людині з дитинства. Є феномен «Мауглі» – якщо дитина з дитинства живе в стаді вовків, то назад повернути її в людську подобу практично не можливо.

Якщо людина змушена підкорятися догмам суспільства, тобто, змушена підкорятися більшості, то вона стає сірою масою, нікому не потрібною. Якщо людина себе протиставляє божественну силу, то вона і зовсім гине.

Методика «Соло», розробленої академіком УАН О.В. Мальцевим, усуває перешкоди, дозволяє зробити людину сильною, здатною добиватися результатів в житті. Мета «Соло» – показати, що феномен – це норма, а не випадковість, що будь-яка людина може домогтися чого завгодно в житті, просто у неї є перешкоди, які заважають це зробити.

Коли людина вирішує все 4 види долі, вона перетворюється в таку людину, сила якої нездоланна. Для такої людини немає нічого неможливого. Це і є головна мета проведення методики.

Дізнатися більше про методику «Соло» та результати досліджень вченого О.В. Мальцева в області долеаналізу та ін., Ви можете, подивившись лекції онлайн або безкоштовні семінари на сайті Академії прикладних наук.

partnernews