На Березнянщині запрацював спеціальний ялинковий базар (ВІДЕО)

Новий рік не за горами, тож закарпатці вже розпочали активно готуватись до його зустрічі. Звичайно невід’ємним атрибутом кожної домівки у Новорічно-різдвяні свята залишається ялинка. Втілити у життя символ Нового року, допомагають населенню лісівники.

 

Всі ялинки, які йдуть на продаж, лісівники вирощують на спеціальних плантаціях новорічних ялинок. Тут впродовж не одного року лісівники доглядають за вічнозеленими деревами, а коли ялинка досягає відповідного віку, вона йде на продаж.

 

Зокрема у Великоберезнянському лісгоспі, цього року лісівники готові реалізувати 500 новорічних дерев. Ні одна із них не буде зрубана в лісі, адже усі вирощені лісівниками на ялинкових плантаціях. Придбати ж новорічну красуню закарпатці зможуть на спеціальних торговельних майданчиках.

 

Кожного року Людмила приходить вибирати ялинку на спеціальному торгівельному майданчику, який знаходиться на території Чорноголівського лісництва. Жінка розповідає, хоч новорічне дерево можна придбати й в інших місцях, проте впевнена, саме тут ялинка є легальною, адже має відповідну бірку.

 

Цього року середня вартість новорічної красуні у Великоберезнянському держлісгоспі вартуватиме від 60 до 144 грн. в залежності від висоти дерева. У свою чергу лісівники закликають закарпатців купувати тільки перевірені ялинки з відповідною біркою.

 

clipnews