Види дерев’яних сходів на другий поверх

Дерев’яні сходи на другий поверх – естетичний і безпечний елемент інтер’єру.

Сходи на другий поверх в приватних будинках завжди вражають своєю індивідуальністю. Найбільш часто для їх виготовлення використовується дерево. До таких конструкцій пред’являються певні вимоги, яких потрібно дотримуватися, щоб гарантувати безпеку.

Перш за все, ширина дерев’яних сходів повинна бути не менше 90 см. В цьому випадку ніякого дискомфорту при підйомі на другий поверх не виникне. Нахил конструкція має прирівнюватися приблизно до 40º. Якщо сході будуть крутішими, то підйом може бути небезпечним. При меншій крутизні перехід на другий поверх буде виглядати громіздка, а сході займатимуть багато вільного простору.

Висота щабля приблизно повинна дорівнювати 15-18 см. Якщо в будинку є маленькі діти то висоту краще знизити до 10 см. Усі сходинки повинні бути однакові за розміром, їх поверхня повинна бути гладкою без будь-яких тріщин, задирок та нерівностей.

Увага! Щоб сходи на другий поверх забезпечували належну міцність, конструкція повинна витримувати не менше 200 кг.

  • Дерев’яні сходи можуть відрізнятися за своєю конструкцією. Це дозволяє грамотно вписувати їх в інтер’єр приміщення. Вони можуть бути:
  • Гвинтовими. Такі сходи є найбільш компактним та доступними за ціною. Це пов’язано з тим, що на їх виробництво використовується мінімум матеріалів, а також не виникає складностей при монтажі. Привабливою особливістю є їх оригінальний зовнішній вигляд. Але слід зауважити, на таких сходах ускладнюється підйом на другий поверх, тому якщо в будинку є люди похилого віку або діти то перевагу слід віддати іншим конструкціям
  • Маршові прямі. Це традиційний варіант сходів. Вони відрізняються гарантованою безпекою та гарним зовнішнім виглядом, але при цьому займають великий простір. Тому їх рекомендується встановлюючи в будинках з великою площею
  • Поворотні. Їх відмінною особливістю є те, що вони мають кілька маршів,які розташовані під кутом 90 градусів. Оскільки такі конструкції примикають до стін, то вони не займають багато вільного простору.

Дерев’яні сходи завжди стають справжньою окрасою інтер’єру приватного будинку. Правильно підібрані елементи акцентують увагу на добрий смак власника та його респектабельність.

partnernews