Піротехніки ДСНС продовжують вилучати та знищувати вибухонебезпечні предмети на Закарпатті

16 жовтня групою піротехнічних робіт Аварійно-рятувального загону спеціального призначення було вилучено та знищено мінометну міну калібром  50 мм часів Другої світової війни, яку напередодні  виявили туристи під час проходження маршруту поблизу гори Стіг урочища Драгобрат, Рахівського району.

Не встигли піротехніки відпочити, як до них знову надійшло повідомлення надійшло про те, що під час збирання грибів місцевий мешканць виявив підозрілий металевий предмет. Подія сталась в урочищі Медвежий села Поляна, Свалявського району.

Піротехніки ідентифікували знахідку, як артилерійський снаряд калібром 82 мм часів Другої світової війни. Його знищення планується на сьогодні.

Закарпатські рятувальники звертаються до громадян із проханням дотримуватись правил поведінки під час виявлення вибухонебезпечних предметів: у жодному разі не можна наближатися до підозрілого предмета, торкатися знахідок власноруч і дозволяти це робити іншим; про знайдені підозрілі предмети слід негайно повідомити в компетентні органи за номерами «101» або «102», або ж сповістити в орган місцевого самоврядування та огородити місце його виявлення.

 

У ДСНС України у Закарпатській області

clipnews