Чергова земельна афера ужгородської влади

11 жовтня 2018 року, сесія міськради Ужгорода погодила проект рішення щодо затвердження детального плану територій обмеженої вулицями Університетською, Глибокою та територією Ужгородського національного університету.

 

Таке рішення передує наступній здачі в оренду земельної ділянки, з кадастровим номером 2110100000:30:002:0063, відомому ужгородському забудовнику – фірмі українсько-американського бізнесмена Алекса Ровта “Gazda”.

Не зважаючи на чітке юридичне тлумачення щодо неможливості зведення багатоквартирних будинків на землі з цільовим призначенням 3.02 – для будівництва та обслуговування будівель закладів освіти, мер міста, в змові з відповідальними особами міськради та девелопера, розробляють та погоджують детальний план теритої для подальшої розбудови там житлово-будівельного комплексу.

Мова про 2.7171 Га землі, які знаходяться між головним корпусом та гуртожитком ДВНЗ “УжНУ”. Така нахабна схема для міста не в новину. Свого часу, за сприянням службових осіб УжНУ, на цій землі вже було побудовано 5-ть багатоквартирних будинків.

Нинішня голова профспілкової організації УжНУ Тамара Суран протиправно та з метою збагачення використала бренд УжНУ при створенні комерційних структур та громадських організацій, які очолює її чоловік Володимир Суран. Серед них і ТОВ “Ужгородський Житловий Комплекс”, силами якого було зведено даний таун-хаус.

Варто додати, що будучи за фахом лікарем, чоловік Т.Суран без жодної одиниці будівельної техніки, дозвільних ліцензій і працівників «умудрився» побудувати 5-ть п’ятиповерхових будинків на вищезазначеній університетській землі (2,7171 га).

Зверніть увагу на те, що і тут вони «умудрилися» обманути всіх 75 власників квартир, бо всі цокольні приміщення в 5 будинках родина Суранів незаконно «оформила» на ТзОВ «Житловий комплекс Ужгородського національного університету» (власники – сім’я Суранів).

Прокуратурою Закарпатської області проводиться досудове слідство стосовно незаконної передачі із власності УжНУ та забудови земельної ділянки кадастровий номер 2110100000:03:002:0063 площею 2,7171 га.

Очевидно, що нинішні дії керівництва міста та місцевого забудовника можна кваліфікувати правопорушеннями визначеними ст. 14 ККУ “Готування до злочину”, ст.15 ККУ “Замах на злочин” , адже розроблених, прийнятих та підписаних документів для вручення підозри вже вдосталь.

 

 

Також, правоохоронці повинні взяти на контроль подальші наміри передачі земельної ділянки в оренду, адже відповідно до ст. 211 ЗК – за порушення земельного законодавства, зокрема, невиконання вимог використання земель за цільовим призначенням, фізичні і юридичні особи несуть цивільну, адміністративну або кримінальну відповідальність відповідно до законодавства.

Сьогодні історія повторюється, і чергові незаконні багатоповерхівки, на землі призначеній для закладів освіти, має намір звести вже новий забудовник – Gazda, який за каденції мера Б. Андрієва отримав повний карт-бланш для незаконного будівництва в Ужгороді.

 

У той же самий час, хабарники з Ужгородської міськради не дають збудувати на приватній ділянці торгівельний центр.

clipnews