80% юнаків проігнорували заклик прийти у військкомат

З 1 жовтня розпочався осінній призов, який триватиме три місяці.
Представники Закарпатського обласного військкомату провели прес-конференцію щодо призову та особливостей осінньої кампанії. 

Цього разу планова кількість призовників зросла більше, наж на 60% та, відповідно, терміну призову на строкову військову службу з двох до трьох місяців. Військовий комісар Закарпаття Богдан Череміський розповів про особливості призивної кампанії. Кампанія триватиме три місяці. До військкоматів повинні прийти чоловіки віком від 18 до 27 років включно.
Попри те, що була досить активна інформаційна кампанія, результати оповіщення невтішні і говорити про якусь особливу активність закарпатських призовників не доводиться. Зі слів Богдана Череміського 80% закарпатських юнаків та чоловіків призивного віку не явилися у військкомати: «з 9337 осіб, яких було оповіщено, до військкоматів звилось тільки 1872 осіб (20%)».
«Найгірша ситуація в Міжгірському, Тячівському, Мукачівському та Великоберезнянському районах, де неявка складає більше 90%. Дещо краща ситуація в Іршавському, Свалявському районах, де неявка коливається в межах 50-60 %», – наголосив Богдан Череміський.
«Стосовно призовників, якими буде порушено вимоги чинного законодавства щодо явки у військовий комісаріат за рішенням районних (міських) призовних комісій буде направлено матеріали до органів Нацполіції України про їх розшук, затримання і доставку до військкомату. Такій категорії призовників діюче законодавство не обмежує місце вручення повістки», – сказав заступник військового комісара Петро Марко.

 

Rionews.com.ua

clipnews