Підозрюваний у корупції мер Ужгорода задобрюватиме правоохоронців елітними ділянками під забудову

На сесії міської ради мер Ужгорода Андріїв, який, як відомо, не сів за грати завдяки грошовій заставі, має намір “протягнути” питання виділення земельних ділянок у елітному районі Ужгорода по вулиці Буковій, що у лісі поблизу прикордонної застави, повідомляє Трибуна

 

Це питання виносилося на сесійне засідання 28 серпня 2018 року, але було зняте з порядку денного. Пікантність ситуації полчгає в тому, що землю виділяють нібито для потреб учасників АТО, але насправді вони будуть лише підставними особами, на яких оформлять землю для потрібних людей.

 

Напередодні серпневої сесії цей факт на своїй сторінці у мережі Фейсбук оприлюднив екс-голова Закарпатської облради Володимир Чубірко:

 

“Зупинюся лише на одному моменті – роздача земель АТОшникам. Ніби й чудово, що нашим воїнам нарешті почали надавати те, що передбачено законом, але коли уважно придивитися, то виходить, що є в нас одна категорія АТОшників, які роками стоять у черзі і яким передбачено земельні ділянки на масиві по вулиці Собранецькій, де планувалося кладовище. І є невеличка група, яким виділяють землю по вулиці Буковій. Хто не знає – це такий модний, елітний райончик неподалік застави. І, чомусь, більшість цих отримувачів землі – не ужгородці. Я би дуже хотів помилятися, але, знаючи жадібність окремих міських обранців та керівництва міста, не можу співставити це і факт виділення землі АТОшникам в елітному мікрорайоні… Словом, слідкуємо, з якою швидкістю ця земля змінюватиме власників”, – зазначив Володимир Чубірко.

 

Джерела “Трибуни” стверджують, що землю в “курортному” масиві обласного центру Андріїв має намір   роздати на так званих “піджаків” (підставних осіб) задля улещування працівників правоохоронних органів та керівництва лісової галузі, яке дає погодження на виділення земельної ділянки, що межує з лісом. Правоохоронці ж за це мають бути більш лояльними до Ужгородського міського голови, адже на ньому “висить” купа кримінальних проваджень та підозра про розкрадання бюджетних грошей на мільйони гривень.

 

Питання роздачі землі “атошним піджакам” не пройшло через звичайну жадібність мера, адже депутати голосують за “грошові” питання лише за умови отримання дивідендів, як то роздача кешу з чорної каси або паритетне отримання земельних ділянок в іншому місці.

 

Після рішення Ужгородського міськрайонного суду про взяття під варту Ужгородського міського голови з можливістю внесення застави Андріїв став більш здатним до компромісів з депутатським корпусом, адже можливостей для маневру і “кидків” своїх колег стає все менше.

 

Думаємо, що СБУ, прокуратура, Нацполіція мають звернути особливу увагу на земельні оборудки Ужгородського міського голови і належним чином відреагувати на порушене питання, вважає trubyna.org.ua.

 

clipnews