Мер Ужгорода публічно осоромився перед громадою: Як День міста відзначали (ВІДЕО)

Минулих вихідних наше древнє місто відзначало 1125-річчя. З цієї нагоди відбувалось чимало цікавих, атмосферних, різнопланових заходів.

Головною локацією свята була сцена на площі Поштовій – саме тут відбувався кількаденний концерт з відомими закарпатськими та українськими виконавцями, серед яких  Оркестр Радості «Ватага», VANDOR, Kozak System, ONUKA, Tayanna та інші.

Звісно ж, що ведучі запросили на головну міську сцену мера Б.Андріїва. Атмосфера свята у мить змінилась – мер був публічно освистаний та присоромлений багатотисячною громадою. Відео не може у повній мірі передати, як ужгородці негативно сприйняли Богдана Андріїва. Жодних аплодисментів на площі після його виступу-вітання не пролунало. Єдине, що хоч якось пом’якшило ситуацію, стало запрошення Андріївим на сцену популярного гурту ONUKA. Ось тут і зірвався шквал аплодисментів, тим самим підкресливши, що Андріїву, як тому незваному гостю, ніхто в Ужгороді не радий.

 

І щось пригадався 2012 рік, коли активна громада міста вийшла на протест з метою недопущення земельного дерибану та інших незаконних дій влади на чолі іншого мера-регіонала В.Погорєлова. Тоді Віктор Володимирович закликав людей, які освистали його в сесійній залі міськради: «Не свистіть, грошей не буде і у вас і у нас».

З мером екс-регіоналом, а нині «відродженцем» Андріївим ситуація інша – грошей у нього стає все більше (його родина та наближені має монопольне положення у сфері громадського транспорту, не забуваючи про компенсації з міського бюджету, укладаються багатомільйонні тендери на ремонт вулиць з сумнівними фірмами, закупаються матеріали за завищеною вартістю тощо).

 

А реакція людей, які зібрались відсвяткувати День Ужгорода ілюструє, що в Україні, та нашому місті, хоч і повільно, але формується громадянське суспільство, яке здатне відстоювати і захищати свої права. Громада, яка не продасть свій голос за 500 гривень. І з кожним роком таких людей більшатиме.

«Бо хто, як не ми!», – пророче співав гурт Kozak System.

 

 

Денис Ужанський

 

clipnews