Закарпаття зустріло світанок Дня Незалежності молитвою за Україну (ФОТО)

Сьогодні, 24 серпня, обласний центр Закарпаття традиційно першим серед міст України почав святкувати День Незалежності. П′ятий рік поспіль Ужгород зустрічає день народження нашої держави спільною «Молитвою за Україну».

Цього року патріотична акція, ініційована Заслуженим академічним Закарпатським народним хором, відбулася на площі Поштовій. До спільної молитви, яку читали десятьма мовами світу, долучилися кілька сотень містян, зокрема, і діти, керівники Закарпаття, Ужгорода, священнослужителі різних конфесій. Окрім того, у виконанні хору прозвучала патріотична поезія Володимира Сосюри, Василя Симоненка та закарпатських авторів.

– Основна тема цьогорічної Молитви – це любов, любов до України, до рідної землі, – розповіла керівник хору Наталія Петій-Потапчук. – Саме тому були обрані відповідні поетичні твори, пісенний репертуар. Любов до Батьківщини, повага один до одного – це запорука миру. Сьогодні у заході взяв участь хлопчик – син воїна-захисника, який нині боронить нашу землю на Сході країни. Дитина прочитала вірш-звернення до батька з вірою у перемогу і спільне мирне життя.

О 6.36, коли над містом зійшло сонце, всі присутні разом виконали Державний Гімн України.

Нагадаємо, що вперше «Молитву за Україну» провели в Ужгороді в 2014 році, тоді акція пройшла на березі р. Уж. У подальшому захід постійно змінював локації, збираючи закарпатців та гостей краю на Пішохідному мосту, в Ужгородському замку, площі Народній…

 

clipnews