Закарпатська поетеса, викладач Олена Пекар стала лауреатом премії ім.А.Волошина (фото)

Викладач української мови та літератури Ужгородської лінгвістичної гімназії ім.Т.Г.Шевченка Олена Пекар стала лауреатом премії ім. А. Волошина за 2018 рік. Премію заснувало Закарпатське крайове культурно-освітнє товариство «Просвіта» у 2000 році.

 

Почесний голова товариства «Просвіти» Павло Федака, вручаючи нагороду, зазначив: «Досі лауреатами премії є 14 відомих закарпатців. Це вчені, письменники, громадські, політичні діячі. Цього року комітет присудив премії поету Василю Густі та педагогу, поетесі, викладачу української мови та літератури Ужгородської лінгвістичної гімназії ім.Т.Г.Шевченка Олені Пекар, яка отримає за високий професіоналізм, вагомі здобутки на педагогічній та культурно-просвітницькій ниві, патріотичне виховання учнівської молоді».

 

Олена Пекар, яка є авторкою 10-ти поетичних збірок, стала першою жінкою –лауреатом премії ім. А.Волошина. «44 роки працюю у школі, серце і душу віддаю дітям, – зазначила у виступі педагог. – Роботу вчителя видно через роки: ми сіємо зерна істини у душі дитячі, а кого ми виховали і ким вони стали, бачимо через певний час. Дякую за визнання моєї праці!».

До слова, лауреатка відмовилася від фінансової частини премії на користь благодійних програм «Просвіти».

Премія ім. А.Волошина вручається щорічно у день відзначення річниці створення на Закарпатті крайового товариства «Просвіта». Цього року організації виповнилося 98 років.

Заголовок

clipnews