Мільйонні розкрадання на ремонтах доріг фіксують в Ужгороді (ФОТО)

Про зловживання на ремонтах вулиці Капушанської в м. Ужгород писали чи не всі регіональні мас-медіа.

В період з 2017 року і до сьогодні, вулицю Капушанську вже ремонтували три підрядні організації.

В 2017 році тут проводили роботи КП “КШЕП”, та товариство з обмеженою відповідальністю “Олександрія Кепітал”, яке обіцяло, що ремонт триватиме 2 місяці.

За 5 місяців “ремонту” компанія майже не виконала майже жодних робіт. Прославилися підрядники тим, що укладали асфальт у дощову погоду та прямо на болото.

Ціна договору між Ужгородською міською радою та згадуваним ТОВ склала 5 мільйонів 729 тисяч гривень. Підрядна організація не встигла виконати зазначені у договорі роботи, однак у листопаді 2017 року, Департамент міького господарства Ужгородської міської ради прийняв акт прийому виконаних робіт на суму в 1 мільйон 902 тисячі 637 гривень.

Після цього, в 2018 році, міська влада заключила договір з Будівельною компанією “Антрол”.

Довідково: БК “Антрол” – один з основних підрядників, які виконують багатомільйонні ремонти в м. Ужгород, останні 3 роки. Ще до кінця 2016 року фірма була зареєстрована у Києві і директором її була Анастасія Турук. Пізніше компанію зареєстрували в селі Грибівці Мукачівського району, а директором став Володимир Петах, який вніс в статутний фонд фірми всього 3 тисячі гривень. Після цього Антрол “дивним чином” почав вигравати багатомільйонні тендери в Закарпатській області. Тільки офіційно, в ході проведення відкритих торгів, фірма стала переможцем 37 тендерів, на суму 36 мільйонів 207 тисяч 15 гривень, переважно в м. Ужгород. БК АНТРОЛ – фігурнат кримінальної справи СБУ, зараз, окрім Капушанської, ремонтує і вулицю марії Заньковецької, вартістю у майже 8 мільйонів гривень, закуповуючи будматеріали з Львівського заводу бруківки, де частку підприємства придбав мер Богдан Андріїв.

Ціна договору з БК “Антрол” складає 3 млн 449 тисяч 500 гривень.

Проаналізувавши договір між міською владою та БК “Антрол”, громадські активісти запідозрили змову між посадовими особами Ужгородської міської ради та підрядною організацією. Так, активісти вставновили, що міська влада виділила підряднику майже 3.5 мільйона гривень, які призначені для ремонту ділянки вул. Капушанської. Однак, за частину зазначених робіт, в 2017 році міська влада вже розрахувалася з КП “КШЕП” та ТОВ “Олександрія Кепітал”. Таким чином, посадові особи Департаменту та службові особи підрядників можуть заволодіти бюджетними коштами – 1 902 637, що виділяли ТОВ “Олександрія Кепітал” та 137 тис 125 грн, які виділили КП “КШЕП”.

 

З цього приводу, громадськість звернулася до Генеральної прокуратури України з проханням перевірити вищезазначені факти та надати правову оцінку діяльності посадовим особам міської влади, та в разі виявлення ознак кримінального порушення – відкрити кримінальне провадження відносно учасників чергової корупційної схеми.

uzh-news.com.ua

А поки “капітальне” латання ям за мільйони гривень на Капушанській триває. Ось “здалась” свіжа заасфальтована яма:

clipnews