Закарпатець Пацкан вже не нардеп, а голова Рахункової палати України

Пацкан очолив Рахункову палату замість Романа Магути, який перебуває під слідством.

 

Верховна рада призначила нардепа від “Блоку Петра Порошенка” Валерія Пацкана головою Рахункової палати України. За відповідне рішення проголосували 309 нардепів, передає кореспондент РБК-Україна.

 

Так, Рада 263 голосами обрала 9 осіб до складу Рахункової палати (Валерій Пацкан, Андрій Дідик, Цезар Огонь, Віктор Богун, Василь Невідомий, Андрій Майснер, Ігор Яремчук, Ірина Іванова, Олександр Яременко). Після цього, 309 нардепів проголосували за призначення Пацкана головою Рахункової палати.

 

Глава Верховної ради Андрій Парубій також вніс пропозицію про дострокове припинення повноважень народного депутата Валерія Пацкана у зв’язку з призначенням його головою Рахункової палати. Парламентарії 279 голосами підтримали пропозицію.

 

Відзначимо, попередній голова Рахункової палати Роман Магута з кінця 2016 року перебуває під слідством за справу про зловживання владою – він надав члену Рахункової палати службове житло у центрі столиці, хоча вона вже мала приватизоване житло у Києві. У грудні 2013 року Рахункова палата купила квартири, серед яких була двокімнатна вартістю майже 1,4 млн гривень. Пізніше член Рахункової палати звернулася до Магути з проханням приватизувати житло, на що він погодився. В квартирі прописали племінника члена палати, він приватизував її та передарував.

 

Нагадаємо, як раніше повідомляло РБК-Україна, призначення Пацкана новим головою Рахункової палати входило в один пакет з призначенням голови НБУ та уповноваженого Верховної ради з прав людини.

 

clipnews