Поліція Закарпаття задокументувала факт звідництва у Сваляві

Відділ боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, поліції Закарпаття спільно зі співробітниками Свалявського відділення поліції задокументували факт звідництва.

Вчора, 28 лютого, працівники поліції Закарпаття в рамках операції «Мігрант» задокументували факт звідництва у Сваляві. Відділ боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, ГУНП спільно зі співробітниками Свалявського відділення поліції виявили на одному із сайтів знайомств оголошення про надання послуг інтимного характеру.

Правоохоронці встановили, що 19-річна жителька Свалявського району пропонувала клієнтам в мережі зустрічі в одному з готелів райцентру. В ході розслідування оперативники встановили, що молода дівчина втягнула в протиправну діяльність і свою 43-річну знайому. Працівники поліції з’ясували, що обидві жительки Свалявщини прибули в готель для надання послуг інтимного характеру двом клієнтам і отримали за це по 1500 гривень. Домовлялася про зустріч, брала гроші і проводила всі підготовчі роботи 19-річна дівчина.

За даним фактом слідчий розпочав кримінальне провадження за ч. 1 ст. 302 ККУ, тобто створення або утримання місць розпусти, а також звідництво для розпусти. Такі дії караються штрафом до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до двох років. Гроші поліція вилучила як речовий доказ. На 43-річну жінку складений адмінпротокол за ст. 181-1 КУпАП, тобто заняття проституцією. Таке правопорушення тягне за собою попередження або накладення штрафу від п’яти до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Поліція перевіряє причетність цих жінок до інших подібних протиправних дій. Слідство у справі триває.

Відділ комунікації поліції Закарпатської області

clipnews